19
Mayıs
2024
Pazar
YUMURTALIK - ADANA

Sur çevresi temizleniyor

YUMURTALIK KALE SURLARININ ÇEVRESİNDEKİ EVLER YIKILIYOR

Yumurtalık Kale surlarının çevresindeki derme çatma evler görüntü kirliliği yaptığı gerekçesiyle yıkılıyor.

Geçen yıl haziran ayında Yumurtalığa günübirlik ziyarette bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın dikkatini çekmiş ve eski yapıların tarihi eserleri gizlediği ve hoş olmayan manzaraların oluştuğunu söylemişti.

Projeyle bakanlığa başvurulması halinde ödenek çıkarma sözü veren Bakan Günay sözünü tuttu. 7 aylık bir aradan sonra 3 milyon lira ödenek Yumurtalığa ulaştı. Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, "Yumurtalığın dışarıda tanıtımı için önce güzelliklerini göstermemiz lazım. Kale çevresindeki ikamet eden, evleri bulunan mülk sahiplerini mağdur etmemek için onlarla karşılıklı rızalarını alarak yıkımı gerçekleştirdik. Hepsine yıkılan evleri karşılığında istimlak bedeli nakit olarak ödenmiştir. Buralardan çıkan taşları hafriyat olarak atmıyoruz. Bir yerde toplu muhafaza edeceğiz ve restore yapılırken bu taşlardan yaralanacağız" dedi.

Bir kaç ay sonra buraları görenlerin tanıyamayacaklarını ifade eden Erişmen, "Biz hizmet için varız. Yumurtalık halkı da bunu hak ediyor. Yine mahalle aralarındaki yolların tamamını afsal yaptırdık. Bir kısmını da geçen yıl kilit taşı döşetmiştik. Hizmetlerimiz devam edecektir. Vatandaşlarımız bize güvenmeye devam etsin" dedi.

YUMURTALIK KALE SURLARININ ÇEVRESİNDEKİ EVLER YIKILIYOR
YUMURTALIK KALE SURLARININ ÇEVRESİNDEKİ EVLER YIKILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 11:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayaslı IP: 78.168.3.xxx Tarih : 19.01.2011 01:02:25

eline sağlık başkan.yalnız çarşının ortasında ucube gibi duran ekmek fırını hala yerinde duruyor.neden acaba???