17
Mayıs
2024
Cuma
YUMURTALIK - ADANA

Yumurtalık cinayetinde 2 tutuklama

Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) belediye başkanlığına aday adayı olan ve en büyük rakibi olarak gördüğü mevcut Belediye Başkanı Mehmet Çetin'e suikast yapması için adam kiraladığı iddia edilen Emine Koçak ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 2'ye çıktı.
Antalya Kapalı Cezaevi'nde bulunan Ahmet Savaş'ın ardından gıyabi tutuklama kararıyla aranan Emine Koçak ile telefon konuşması yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Silvanlı eczacı Mehmet Öncü (26), Adana'da sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakıldıktan bir gün sonra döndüğü memleketi Silvan'da tutuklandı. Soruşturmayı yürüten savcının üst mahkemeye yaptığı başvuru üzerine Öncü hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldığı öğrenildi.
Adana Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen zanlı Öncü, tekrar yakalandıktan sonra cezaevine konuldu. Öncü'nün avukatı Ümit Atay, tutuklama kararına itiraz ederek Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulunacaklarını söyledi.
15 Şubat 2004 tarihinde, Çukurova Üniversitesi Kampus'ünde 31 yaşındaki tetikçi İsmail İşlek'i öldürdüğü iddia edilen Erhan Savaş ile cinayeti azmettirdiği ileri sürülen Emine Koçak'ın ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
ADANA -İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 00:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?