1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

8 kişilik aile ölümden döndü

Adana'da bir apartmanın 1. katında yakılan sobanın dumanı, 4. katta oturan 8 kişilik aileyi hastanelik etti. Bacadan sızan dumandan zehirlenen aile fertleri, kaldırıldıkları hastanede tedavi olduktan sonra taburcu edildi.

Edinilen bilgilere göre olay, merkez Yüreğir İlçesi, Afetevleri Mahallesi, 15. Sokak, 7 numaralı apartmanda meydana geldi. Apartmanın 4. katında oturan Akdağ ailesinin 8 ferdi aynı apartmanın 1. katında yakılan sobadan çıkan dumanın bacadan evlerine sızması sonucu zehirlendi.

Ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan 8 kişi, burada tedavi altına alındı. Sağlık durumları iyi olduğu bildirilen aile fertleri, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Zehirlenen aile fertlerinden Mehdiye Akdağ, "1. kattaki komşumuz soba yakmış. Baca da dumanı çekmeyince bizim eve sızma yaptı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 11:36:00
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 17:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SABAN UZUN IP: 88.224.201.xxx Tarih : 19.03.2007 13:40:15
Acı Gerçek Bu; Baca Zehirlenmeleri Trafik Kazası Ölümleriyle Yarışıyor Türkiye’de konut ve işyerlerindeki bacalar yakıcı cihazların kullanımına uygun değildir. Daha doğrusu binaların büyük bir kısmının bacaları şofben kullanımına bile uygun değildir. Oysa bir binadaki en önemli imalatların başında bacalar gelir. Bu durum belediyelerin imar müdürlüklerince denetlenmelidir. İlgili Bakanlık bir an önce baca yönetmenliği çıkarmalıdır. Ülkemizde halen kullanılmakta olan tuğla, örme, gazbeton ve baca tuğlasından uygulamalar birçok açıdan çağdışı olup insan sağlığına ve çevreye zarar veriyor. Bu bacaların yangın riski son derece yüksek. Ayrıca bu tür geleneksel bacalar pürüzlü iç yapıları nedeniyle bacanın kurum tutmasına neden oluyor. Bu kurum tutan pürüzlü yapı, atık gaza karşı bacanın göstereceği direnci arttırıp, baca çekiş performansının düşmesine neden oluyor. Bunun bir sonucu olarak da atık gaz zehirlenmeleri ve baca kusmaları meydana geliyor. Doğru Baca Nasıl Olmalı? Bacalar, seçilecek ısıtma sistemine göre gerekli sayıda ve nitelikte olmalıdır. Duman bacaları 300 c°,kazan Bacaları 500 c° sıcaklığa dayanıklı olmalıdır. Tüm bacalar, paslanmaz çelikten veya yangına, korozyona ve sızdırmaya karşı dayanıklılığı kanıtlanmış malzemeden olmalıdır, yangına ve ısıya karşı izole edilmeli ve tuğla veya benzeri malzeme ile koruma altına alınmalıdır. Şönt baca yapılmamalıdır. Baca duvarlarında delikli tuğla veya biriket kullanılmamalıdır. Baca kesiti dairesel olmalıdır. Soba ve şömine bacaları müstakil olmalıdır. Bacalar çatıda mahyayı en az 80 cm geçmelidir. Bacalar uzman kişilere yaptırılmalıdır. Topluma doğru olan verileri vermekle mükellef olan siz medya çalışanları bu hayati sorunuda çözmenizi dilerim.