18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çocuklar baykuşu sakat bıraktı

Adana'da çocukların havalı tüfekle vurarak kanadını kırdığı baykuş, belediye ekipleri tarafından bulunarak hayvan barınağına teslim edildi. Tedavisi yapılan baykuşun bir daha uçamayacağı belirtildi.

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi'ne ait Yardıma Muhtaç Canlıları Toplama ekibi çocuklar tarafından havalı tüfekle vurularak kanadı kırılmış bir baykuş buldu. Ekipler tarafından bir karton kutuya konulan yaralı baykuş, getirildiği Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Hayvan Barınağı'nda tedavi altına alındı.

Yaralı baykuşu tedavi eden barınak Veteriner Hekimlerinden Melikşah Duyular, baykuşun saçma sıkan havalı tüfekle vurulduğunu belirterek, "Baykuşun kanadındaki saçmaları çıkardık. Ancak baykuşun kanadı kırılmış, bir daha uçamayacak" dedi.

Yüreğir Belediyesi Yardıma Muhtaç Canlıları Toplama ekipleri ise baykuşu Yavuzlar Mahallesi Sağlık Ocağı civarında bulduklarını belirterek, "Bulduğumuzda uçamaz haldeydi. Bizde hemen bir karton kutuya koyarak, buraya getirdik. Burada tedavisi yapılıyor" diye konuştular.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 09:56:09
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 16:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?