22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Gökyüzü şenliği başlıyor

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Gözlemevi ve TÜBİTAK Bilim ve Teknik ile TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergilerinin desteğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği”, 18-20 Ağustos tarihleri arasında Antalya-Saklıkent'te gerçekleştirilecek. 

TÜBİTAK’tan yapılan açıklamada, şenlik çerçevesinde astronomi ile ilgili bilgilerin verileceği, konferanslar ve seminerlerin düzenleneceği bildirildi. Teleskopla gökyüzü gözlemi de yapılacak olan şenlikte ayrıca, saydam ve film gösterimleri, gökbilim sohbetleri, çalışma grupları, yarışmalar ve çeşitli oyunların yer alacağı ifade edildi. Açıklamada, Saklıkent yakınlarındaki Bakırlıtepe’de bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'ne düzenlenecek geziyle katılımcıların, Türkiye’nin en büyük teleskobunu görüp inceleme ve gözlemevi hakkında bilgi alma imkanı bulacağı kaydedildi. 

TÜBİTAK, çeşitli üniversitelerden uzman gökbilimcilerin katılacağı şenlik süresince, çıplak gözle yapılan gözlemlerde yıldızlar ve takımyıldızlar hakkında da bilgi verileceğini açıkladı. Teleskoplu gözlemlerde ise gezegenler, yıldız kümeleri, bulutsular ve gökadalar gibi çeşitli gökcisimlerinin tanıtılacağı kaydedildi. 

Yılın en etkin göktaşı yağmuru olan Perseidler’in hala devam etmesinin şenliği daha da anlamlı kılacağına dikkat çekilen TÜBİTAK açıklamasında, Gökyüzü Gözlem Şenliği’ne katılmak için her hangi bir önkoşul aranmadığını bildirildi.
ANKA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 13:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?