21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

"Uyuşturucuya Hayır Kampanyası"

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, alt kademe belediyeler, Akdeniz Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum örgütleri, "Güller solmasın, analar ağlamasın" sloganıyla Uyuşturucuya Hayır Kampanyası başlattı. 

Antalya Valiliği'nin onayıyla başlatılan kampanyaya, Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıyla start verildi. Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ve kampanyaya destek veren kuruluşların temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği'nin hazırladığı sinevizyon gösterisiyle uyuşturucu tehlikesi anlatıldı. Toplantıda belediyeler, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri kampanyayı sonuna kadar desteklediklerini ifade ettiler. Sinevizyon gösterisinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Arslan, uyuşturucu kullanımında Antalya'da bir artış veya tehlike olmadığını belirterek, "Gençleri düşündüğümüz ve gençler geleceğimiz olduğu için böyle bir kampanya başlattık" dedi. 

Bu arada, Antalya Organize Suçlar Şube Müdürlüğü istatistiklerine göre 2006 yılının geçen 9 ayında sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda Narkotik Büro Amirliği ekipleri 222 olaya müdahale ederek, 519 kişiyi yakaladı. Yakalanan kişilerden 202'si tutuklanırken, yakalanan kişilerle birlikte 17 kilo eroin, 143 kilo esrar, 800 gram kokain, 15 bin 578 adet uyuşturucu hap ve 17 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 16:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?