22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

8 saatle kurtuldu

Antalya’nın ünlü Konyaaltı Plajı’nda hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan iki genç kızdan 18 yaşındaki D.A. 18 yaşını doldurmasına 8 saat kaldığı için tutuklanmaktan kurtuldu.

21 yaşındaki arkadaşı N.Ç. tutuklandı. Daha önce de 74 kez hırsızlık olayına karışan D.A. 8 saat sonra suç işlese tutuklanacaktı. Bir süre önce Bursa’dan Antalya’ya gelen 18 yaşındaki D.A. ile 21 yaşındaki N.Ç. kentin kalabalık plajlarında tatilcilerin çantasını çalıyordu. Son olarak önceki gün ünlü Konyaaltı Plajı’na giden iki genç kız, saat 16.00 sıralarında Yiğit Beach’te bir süre oturup çevreyi gözetledi. Bir tatilcinin denize girmek için sandalyenin üzerine bıraktığı, içerisinde para, kredi kartları ve cep telefonu bulunan çantasını alan kızlar, diğer tatilcilerden birinin dikkati üzerine plajdan çıkmak üzereyken yakalandı. İki genç kız, plaja gelen polis ekiplerine teslim edildi. 18’nci yaşını doldurmasına 8 saat olan ve 75’nci kez hırsızlık suçundan yakalanan D.A’yı çocuk polisi aldı.

Aynı suçtan yakalanan N.Ç. ise Asayiş Şubesi’ne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadeleri tamamlanan iki genç kız, adliyeye çıkartıldı. Nöbetçi mahkeme 18 yaşını doldurmasına 8 saat kala yakalanan D.A’yı serbest bırakırken, aynı suçtan gözaltına alınan N.Ç’yi tutuklayarak cezaevine gönderdi. Yaşının küçük olması nedeniyle serbest kalan D.A.’nın, daha önce de İzmir, Eskişehir, Bursa ve Antalya’da 74 kez hırsızlık, yankesicilik ve kapkaç yaparken yakalandığı belirtildi. 75’nci işinde de tutuklanmaktan son anda kurtulan ve adli kontrol verilen D.A. Bursa’dan gelen ailesine teslim edildi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 04:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?