22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Acılı annenin feryadı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde öldürülen Alman Lisa Eder davasının 11. duruşması bugün gerçekleşti. Duruşmaya anne Petra Eder de katıldı. Petra Eder, mahkeme heyetine, karar duruşması olacağı kanaatiyle geldiğini ifade ederek, "Lüfen artık kararı verin. Her duruşmada aynı acıyı tekrar tekrar yaşıyorum" dedi.

Bülent Günbay tarafından öldürüldüğü iddia edilen Lisa'nın bugün doğum günü olduğunu belirten anne Petra Eder, kararın bir an önce verilmesini istedi. Acı tesadüf eseri doğum günü ve duruşma günü çakışırken duruşmaya katılmak için Almanya'dan gelen anne Petra Eder'in üzgün olduğu gözlendi.

Ermenek Kapalı Cezaevi'nde yatan Bülent Günbay, duruşmaya hava muhalefeti nedeniyle gelemedi. Petra Eder, polisteki ifadesini aynen tekrarladığını söyledi ve duruşmanın en kısa sürede bitmesi çağrısında bulunu. Mahkeme heyeti anne Eder'e davanın Türkiye'deki hava şartları ve konunun hassasiyeti bakımından bu kadar uzadığını, bir sonraki duruşmada kararın çıkacağını söyledi. Duruşma 10 Mart 2006 tarihine ertelendi.

Duruşma sonunda Bülent Günbay'ın Avukatı Hakan Göçer, Lisa Eder'in annesi olan Petra Eder'e başsağlığı diledi. Duruşma sonunda kısa bir açıklama yapan Hakan Göçer, önümüzdeki duruşmada kararın verilmeyeceğini, keşif isteyeceğini söyledi. Acılı anne ise mahkeme çıkışında tercümanı Gül Bilgin aracılığı ile konuşma yapmayacağını, 2 saat sonra kaldığı otelde basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 17:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?