22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Alanya'da kanlı hesaplaşma: 5 ölü

Alanya İlçesi Okurcalar Beldesi'ndeki sahilde su sporu yaptıran iki grup arasında çıkan tartışmada 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

İddiaya göre, Okurcalar'da faaliyet gösteren Holiday Garden Resort Otel ile Sidera Otel arasında bulunan plajın su sporları işletmeciliği ihalesi bir süre önce yapıldı. Ancak Maliye Bakanlığı'nın kararı gereği, ihaleleri yapma görevi belediyelere devredilince yapılan ihale iptal edildi.

Bu iptal kararı, kanlı bir hesaplaşmanın başlangıcı oldu. Bugün saat 10.30 sıralarında, rant nedeniyle iki grup arasında silahlı ve bıçaklı çatışma oldu. Hüseyin Er, İdris Uysal ve Şemsettin Uysal olay yerinde, Mehmet Kaplan ile Eyüp Çakır kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayda yaralanan Zekeriya Eren, Zafer Eren, Yunus Eren, Rus uyruklu Alexsandır Eutusheno (49) ve Ekadrina Alenicheva (11), Alanya Devlet Hastanesi, Başkent Üniversitesi Hastanesi ve Özel Hayat Hastanesi'ne kaldırıldı. Halen tedavisi süren yaralıların durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Jandarma ekipleri, bir zanlıyı gözaltına alarak olayla ilgili çok yönlü çalışma başlattı. Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya da olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu. Plajda yaşanan olay nedeniyle denize giren turistlerin odalarına döndüğü, bazılarının oteli terk etmek istedikleri ve jandarmanın bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

Öte yandan, yaralılardan Mehmet Kaplan'ın daha önce de su sporları nedeniyle silahla yaralama olayına karıştığı öğrenildi.

Bu arada, aileler arasında çıkabilecek olaylara karşı Alanya Jandarma Komutanlığı Komando Timi'nden destek istendi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 14:55:01
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 22:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?