21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Apartmanda korku gecesi

Antalya'da fosseptik çukurunun meydana gelen göçük nedeniyle 2 apartman güvenlik nedeniyle boşaltıldı.
Antalya Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, çökme tehlikesi bulunan apartmandan tahliye edilen vatandaşların geceyi geçirmeleri için yer tahsis edildiğini bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Işıklar Caddesi Gençlik Mahallesi 1318 sokak üzerinde bulunan Girne Apartmanı'nın girişinde bulunan fosseptik çukurunun çökmesi nedeniyle Girne apartmanı ve karşısında bulunan Gün apartmanı boşaltıldı. Saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda güvenlik nedeniyle polis ve itfaiye ekiplerince apartmanlarda yaşayan yaklaşık 100 kişi tahliye edildi.

5 metre genişliğindeki fosseptik çukurundaki göçükte 15 metrelik bir derinlik meydana geldi. Gençlik Mahallesi'ndeki çökme tehlikesi bulunan Girne Apartmanı ve Gün Apartmanı'nda incelemeler yapan Antalya Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ve Emniyet Müdürü Naciye Ekmekçibaşı, yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı.

Altunkaya, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Fosseptik çukuru çöken binada herhangi bir yatma söz konusu değil. Şu an bina bundan zarar görmüş durumda değil. Her ihtimale karşı insanlarımız tahliye edilmiş durumda. Apartmanda yaşayan insanların geceyi geçirmeleri için yer tahsisi yapıldı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü Misafirhaneleri hazırlandı. İsteyen vatandaşlarımız geceyi buralarda geçirebilecekler. Göçüğün neden kaynaklandığı, Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca gün ışığında yapılacak incelemelerin ardından belirlenecek. Bu gece yol emniyeti sağlanacak, yapılacak başka bir şey yok''

Girne apartmanı sakinleri ise aynı fosseptik çukurunda gecen yıllarda da bir göçük olduğunu, ama yetkililer tarafından tekrar üzerinin kapatıldığını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 13:59:49
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 04:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?