21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Çözüm için Ankara'ya gitti

Antalya Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, hazinenin açtığı dava sonunda tapuları iptal edilen 10 mahallenin muhtarıyla soruna yasal bir çözümü bulunması için Ankara’ya gitti. 

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, hazinenin açtığı dava sonunda tapuları iptal edilen 10 mahallenin muhtarı ve Kepez Belediye Meclis üyeleriyle birlikte sorunun çözümü için Ankara’ya gitti. Öner ve beraberindeki heyet, tapu iptalleri sorununa yasal bir çözüm bulunmasını isteyecek. Daha önce Kepez Belediyesi’nce hazırlanan çözüm önerisi “Hükümet tasarısı” olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuştu. 

Çözüm önerisi, daha önce Cumhurbaşkanınca iptal edilen 2B kanun tasarısı kapsamına girdiği gerekçesiyle reddedilmişti. Ankara’ya giden heyet ilk olarak Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile görüşerek, açılan tapu iptalleri davasının durdurulmasını istenecek ve sorunun çözümü için hazırlanan dosya sunulacak. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan’ı da ziyaret edecek olan Öner ve mahalle muhtarları, reddedilen yasa tasarısının yeniden ele alınmasını ve TBMM’de bu yasa tasarının sonuçlandırılmasını talep edecek.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 16:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?