21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Ev tapusunu alamadı

Manavgat İlçesi'nde parasını düzenli ödediği kooperatiften tapusunu alamadığını iddia eden şahıs, üzerine tiner dökerek kendisini yaktı. Bir anda ateş topuna dönen vatandaş, can havliyle Manavgat Irmağı'na atladı.

Side'de pansiyon işleten, aynı zamanda inşaat firmasında sıvacı ustası olarak çalışan Kahramanmaraşlı B.D. (Bilal Dağ-36), 2002 yılında 23 milyar liraya anlaştığı ve bugüne kadar 50 milyar liranın üzerinde para ödediği kooperatiften evinin tapusunu alamadığını iddia ederek, Manavgat Köprüsü'nde eylem yaptı. Elindeki pet şişenin içinde bulunan tineri yere ve üzerine dökerek kibriti çakan Dağ, çevrede toplanan vatandaşlara dili döndüğünce derdini anlatmaya çalıştı. Olay yerinde polisin müdahale etmesi sırasında önüne yaktığı ateşten dolayı alev alan Dağ, alevler içinde halkın arasından koşarak Manavgat Irmağı'na atladı. Polisler tarafından ırmaktan çıkarılan eylemci Bilal Dağ, Şelale Polis Karakolu'na götürüldü. Şelale Polis Karakolu'nda ifadesi alınan Dağ, savcılığa sevk edildi. Bilal Dağ'ın alevlerden giysilerinin yandığı, herhangi bir yanığı olmadığı belirlendi.

Kavaklı Mahallesi'nde Ercan İnşaat tarafından yapılan kooperatiften 2002 yılında 23 milyara ev aldığını ileri süren öfkeli vatandaş, bugüne kadar 50 milyara yakın para ödediğini fakat hala tapusunu alamadığını söyledi. Dağ, aynı zamanda kendisinin de bu inşaat firmasında sıvacı ustası olarak çalıştığını belirterek, "Ercan inşaatta sıvacı ustası olarak çalışıyordum, ben de yapılan kooperatiften ev almak istedim ve 23 milyara anlaştım. Bugüne kadar kooperatif her fırsatta önüme engeller ve ek masraflar çıkararak 50 milyara yakın paramı aldı. Kooperatifteki evim için varımı yoğumu, her şeyimi döktüm, ama hala tapumu alamadım" dedi.

Bilal Dağ, defalarca tapusunu istediği kooperatif evinin tapusunu alamayınca bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 17:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?