21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Gaspçı operasyonu

Antalya'da şehirlerarası yollar üzerinde bulunan 5 petrol istasyonunda görevli pompacıları etkisiz hale getirerek gece geç saatlerde hırsızlık yaptıkları iddia edilen 3 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

Petrol istasyonundaki pompacıların önce ellerini koli bandıyla bağladıkları öne sürülen zanlılar, son işlerinde güvenlik kamerasına yakalandı.

İddiaya göre, F.U. (Fuat Uyar-29), R.U. (Rahmi Uysal-22) ve E.D. (Engin Demir-23) isimli şahıslar kiraladıkları 07 ALS 12 plakalı araçla, gece geç saatlerde Antalya-Isparta karayolu üzeride bulanan bir petrol istasyonuna müşteri olarak girdi. Zanlılar, buradaki görevliyi ellerini koli bandı ile bağlayarak etkisiz hale getirdikten sonra silah zoruyla 250 YTL'yi gasbedip kaçtı. Aynı gece Antalya-Burdur karayolu Kömürcüler mevkiinde bulunan başka bir istasyona giren zanlılar, buradaki görevliyi aynı yöntemle etkisiz hale getirdikten sonra 550 YTL'yi gasbetti. Olay yerini kiraladıkları araçla terk eden zanlılar, istasyonun güvenlik kamerasına yakalandı. Olayın ardından pompacı, jandarmayı arayarak yardım istedi. Şahısların kaçmış olabilecekleri yolları kesen Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, zanlıları sabaha karşı yakaladı.

Şüphelilerin üzerlerinde ve araçta yapılan aramalarda 1 adet otomatik av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet ekmek bıçağı, 2 adet cep telefonu, 2 adet tornavida, 1 adet saldırı amaçlı bıçak ve gasbedilen 440 YTL para ele geçirildi. Zanlılar, ele geçirilen suç aletleriyle birlikte Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Jandarma tarafından yapılan araştırma sonucunda zanlıların aynı yöntemle daha önceden 3 petrol istasyonuna girdikleri ve toplam bin YTL para ve 200 YTL değerinde sigara ile 1 adet cep telefonunu gasbettikleri bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 17:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?