21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

İsveçli turistin 'tecavüz' yalanı

Alanya'da İskele bölgesinde teknelerin içinde üç kişinin tecavüzüne uğradığını iddia eden Anne Katrine Hanlund (20) adlı İsveçli turistin, sigortadan para çekebilmek için yalan söylediği iddia edildi. Savcı, turist hakkında yalan beyan bulunmak ve adli mercileri yanıltmak suçlarından dava açtı. 

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne tatile gelen ve bir arkadaşının evinde kalan İsveçli turist Anna Catrin Hedlund, sigortadan para çekebilmek için üç kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi. Gece saat 03.00 sıralarında diskolar bölgesinde bir bardan aşırı alkollü olarak çıkan İsveçli turist, içinde para ve pasaportları olan çantasını kaybetti. 

Parasız kalan turist, sigortadan para alabilmek için kendisine üç kişinin tecavüzüne uğradığı yalanını uydurdu. İsveçli turist, polise gitmeden önce ilk olarak ailesini telefonla aradı ve tecavüz iddiasını ilk olarak onlara söyledi. Aile ise hemen sigortayı ve acenteyi arayarak ortalığı ayağa kaldırdı. Anne Cathrin Hedlund, daha sonra polise gitti ve şikayette bulundu. 

İsveçli turistin şikayeti üzerine polis, turist kızı tecavüz bulgusu olup olmadığını öğrenmek için muayeneye sevk etti. Yalanının ortaya çıkacağını gören İsveçli turist, hastane kapısından geri döndü ve davacı olmaktan vazgeçtiğini söyledi. 

Asayiş Ekipleri ise işin peşini bırakmadı ve İsveçli turisti bir kez daha karakola götürerek ikinci bir ifade aldı. Anna, ikinci ifadesinde gece tecavüze uğramadığını, çantasını kaybettiğini ve bu nedenle yalan söylediğini belirtti. 

Polisin araştırmaları sonucunda Anne Katrine Hanlund, İsveç'teki ailesini arayarak sigortaya başvurmalarını istediği ortaya çıktı. 'Tecavüze uğradım' diyerek sigortadan para çekmek isteyen genç turist hakkında Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, adli mercileri yanıltmak ve yalan beyanda bulunmak suçundan dava açtı. 

Savcılık tarafından ifadesi alınan Hedlund, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 19:45:39
Güncelleme :21 Haziran 2006 Çarşamba 10:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?