22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Kaza yapan yarışçı alkolsüz

Antalya’da, 16 Nisan tarihinde düzenlenen Türkiye Otodrag Şampiyonası’nın Antalya ayağında meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada, yarış otomobilini kullanan pilot Levent Kesen’in alkolsüz olduğu açıklandı.

Kazanın ardından Levent Kesen’in sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hazırlanan raporda, Kesen’in kanındaki alkol miktarının, 0,90 miligram/dl olduğu belirtildi.
AA muhabirinin görüştüğü ve isminin açıklanmasını istemeyen Akdeniz Üniversitesi’nden bir uzman, Kesen’in kaza anında alkollü olmadığının saptandığını bildirdi.

Bu konuda yer alan haberlerde Kesen’in 0,90 promil alkollü olduğunun yer aldığını, ancak bu bilginin yanlış olduğunu söyleyen söz konusu uzman, şu bilgileri verdi:
"Raporda da belirtildiği üzere Levent Kesen’de 0,90 miligram/dl alkol tespit edilmiştir. 0,090 miligram olarak adlandırdığımız alkol miktarı 1 promilin altındadır ve 0,009 promildir. Bu, aç bir insanın kanında da çıkabilir. Bu rapordaki rakamlara bakan savcı da avukat da şahsın alkolsüz olduğunu anlayabilir. Bu miktardaki bir alkol, insanın şuurunda bir olumsuzluk yapmaz. Bu miktardaki alkol, şeker hastası birinde de çıkabilir."

"LEVENT KESEN ALKOL KULLANMIYOR"
Pilot Levent Kesen’in avukatı Habip Akhan da AA muhabirine, 0,009 promil alkolün bir tek sigara veya elmada da bulunduğunu belirterek, "Bir sigara da içseniz, bir elma da yeseniz, bu kadar alkol kanda çıkabilir. Hatta uzmanlar bir tek sigarada 0,020 promil alkol olduğunu söylüyor" dedi.

Akhan, alkollü olduğu yolundaki haberlerin hastanede tedavisi süren müvekkilini üzdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:
"Müvekkilim, fiziken ve ruhen çok yoğun etki altındayken, bir de alkollü olduğu yönünde iddiaların ortaya atılması onu çok üzmüştür.
Müvekkilim, özel hayatında dahi alkol kullanmamaktadır. Bana yılbaşlarında bile bir tek kadeh içki içmediğini söyledi."

ÖLEN İBRAHİM UZUN’UN AİLESİNİN AVUKATI UYSAL
Öte yandan, kazada ölen İbrahim Uzun’un (18) ailesinin avukatı Ümit Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savcılığın soruşturmasının devam ettiğini, kendilerinin de kazaya neden olan sürücü Levent Kesen’i ve kazayla ilgili adli sürecin başlamasını beklediklerini söyledi.
Kesen’in kazada parmağının kırıldığını, ancak 10 gündür tedavisinin sürdürüldüğünü kaydeden Uysal, Kesen ile birlikte yarışın düzenlenmesi, güvenliğini sağlanması, denetlenmesi gibi konularından sorumlu olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Uysal, sorumlular hakkında en az 150 bin YTL’lik de maddi-manevi tazminat davası açacaklarını kaydetti.

Uysal şöyle konuştu:
"TOSFED, İl Spor Güvenlik Kurulu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yarışlarda pist ve seyirci güvenliğinin sağlanmasıyla her türlü kuralın denetçiliğini yapmakla yükümlüdür. İlgili kanun ve yönetmeliklerde kurallar açık. Meydana gelen kazada büyük ihmal var.

Yarış, Antalya Otomobil ve Motor Sporları Kulübü Derneği tarafından düzenlenmiştir. Diğer kurumlar denetlemekle görevlidir. Sponsorluk yapan firma da bu ihmalin içerisindedir. Bu olayda sorumluluk sadece pilotta kalmayacak."

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 17:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?