22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

'Kırmızı Nokta' operasyonu

Alanya'dan, Osmaniye'ye kaçırılan ve Osmaniye Emniyeti tarafından kurtarılan bir hayat kadının verdiği ifadeler doğrultusunda, Alanya'da 'Kırmızı Nokta" adlı bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda polis, 4 ayrı otelde 30 hayatı kadınını yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Halim Kılpık adındaki satıcı tarafından pazarlanan Moldovya uyruklu Angela Saci adlı kadın, bir süre önce kaçırılmış ve Osmaniye Emniyeti tarafından bir ihbar sonucu kurtarılmıştı. Angela Saci, Osmaniye Emniyeti tarafından kurtarılırken verdiği ifadede, Alanya'da kendi ile müşteri olarak anlaşan Doğan Öztürk ve Hasan Sungur adlı kişiler tarafından kaçırıldığını, Osmaniye'de zorla ve para karşılığı erkeklere pazarlandığını söyledi. Moldovya uyruklu hayat kadının verdiği ifade doğrultusunda, Osmaniye ve Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri operasyon düzenledi. "Kırmızı Nokta" adı verilen operasyonda, Osmaniye Emniyeti zorla kadın kaçırma ve fuhşa azmettirme suçlarından Doğan Öztürk ve Hasan Sungur'u gözaltına aldı. Kaçırılan Angela Saci'nin fotoğraf makinasında bulunan kaldığı ev ve mahallenin resimleri ise, Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Fotoğraflardan yola çıkan Asayiş Ekipleri, binanın Oral Sokak'ta olduğunu tespit etti. Binaya baskın yapan ekipler, 3. katta bulunan bir dairede Dağıstan uyruklu 3 hayat kadını yakaladı. Bu kadınlar arasında bulunan Perforova Oksna'nın üzerinde bir miktar esrar çıktı. 

Yine fotoğraflar arasında bulunan hayat kadını satıcısı Helim Kılpık ve Rus uyruklu bir bayan, aynı bina önünde evine girerken yakalandı. Helim Kılpık'ın aynı binada başka bir dairesi olduğu tespit edilirken, bu daireye yapılan baskında ise Gürcistan uyruklu 5 hayat kadını ele geçti. Hayat kadınlarının karakolda verdiği ifadeler doğrultusunda Atatürk Caddesi üzerinde bir eve daha baskın yapan polis, bu ev içinde kadın satıcısı Helim Kılpık'ın akrabası olan Murat Acar'la birlikte 2 hayat kadını ve 5 pasaport ele geçirdi. Pasaportlar arasında Osmaniye'ye kaçırılan Angela Saci'nin de pasaportunun olduğu ortaya çıktı. Murat Acar'ın üstünden çıkan 3 ayrı hayat kadını satıcısına ait kartvizitlerden harekete geçen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, operasyonu genişletti. Kartlardaki numaraları müşteri gibi arayan polisler, Oral Sokak'ta hayat kadınlarının kaldığı bir ev daha tespit etti. Oral Sokak'ta bulunan eve yapılan baskında Mehmet Elçi, Mehmet Özer, Sinan Ceviz ve Rus uyruklu 5 hayat kadını yakalandı. Hayat kadınlarının verdiği ifadeler doğrultusunda polis, Alanya içinde bulunan 4 ayrı otelde fuhuş yapıldığını belirledi. Belixsi, Ersin, Flora Otel ise Centrum Apart Oteli'ne eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, çok sayıda hayat kadınına daha ulaştı. Operasyon sonucunda 29 yabancı uyruklu hayat kadını, 6 hayat kadını satıcısını gözaltına alırken, fuhşa aracılık yapan 4 otel işletmecisi hakkında tutanak tutuldu. 

Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, fuhşa aracılık yapan otellere yönelik operasyonların devam edeceğini ve bu otellerin kapatılacağını söyledi. Yakalanan sanıklar, adliyeye sevk edildi.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 20:41:01
Güncelleme :14 Mayıs 2006 Pazar 20:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?