21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kredi kartı çetesi çökertildi

Antalya'da kaçırdığı işadamlarına işkence yaparak zorla senet imzalatıp, kredi kart şifrelerini elde eden ve kendilerine ‘Dayı Çetesi' adını veren ikisi kadın 8 kişilik şebeke çökertildi. 

8 sabıkalının kurduğu belirlenen ‘Dayı Çetesi’nin elemanları, polisin 10 gün süren takibi sonucu 5 ayrı eve eş zamanlı yapılan baskınlarla yakalandı. Elebaşıları 28 yaşındaki Mehmet Şişer ve 24 yaşındaki Yaşar Dağ ile adamları 30 yaşındaki Resul Karaman, 28 yaşındaki Ercan Dikici, 22 yaşındaki Mustafa Mehmet Mardin, 26 yaşındaki Eşref Aslan, 20 yaşındaki Gözde Erkilit ve annesi 40 yaşındaki Medine Ateş operasyon kapsamında gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramd 4 silah ele geçirildi işadamlarına zorla imzalattırılmış 37 bin YTL tutarında senet bulundu. Çete üyelerinin, kaçırdıkları iş adamlarına, kendilerini JİTEM mensubu olarak tanıttıkları da anlaşıldı. 

Çetenin 20 gün önce, işadamları 40 yaşındaki E.G. ve 29 yaşındaki M.K. ile ortak iş yapmak bahanesiyle buluşma yerine çağırdıkları, daha sonra kaçırıp Kuşkavağı Mahallesi'ndeki üç katlı örgüt evinde işkence yapıp zorla senet imzalattıkları, kol ve ayaklarında sigara söndürdükleri, kredi kart şifrelerini öğrenip hesaplarındaki paraları çektikleri belirlendi. 

Çete elemanları arasında yer alan Gözde Erkilit'in, kaçırılarak işkence yapılan işadamı M.K.'nın yanında bir süre sekreter olarak çalıştığı ve edindiği bilgileri çeteye elebaşılarına aktardığı saptandı. Çeşitli suçlardan sabakıları olan çete elemanları, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 10:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?