21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Lisa Eder davası sonuçlandı

Antalya'nın Alanya İlçesi Avsallar Beldesi'nde öldürülen 11 yaşındaki Alman Lisa Eder'in katil zanlısı Bülent Gülbay, 1 yılı geceli gündüzlü hücre hapsi olmak üzere 25 yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 11.45'de başlayan duruşmaya, sanık Bülent Gülbay ve avukatı Hakan Göçer, öldürülen Lisa Eder'in avukatları Ayşe Ağaoğlu ve Zafer Kayakıran'ın yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu katıldı. Mahkeme Başkanı Fikret Karaçorlu, duruşmanın başında artık bütün delillerin toplandığını ve davanın karar aşamasını gelindiğini söyledi. Başsavcı Ali Yeldan, sanık hakkında hazırlanan iddianameyi okudu.

İddianamede, zanlının, toplumun genel ahlak ve sosyal yapısına aykırı davranışlarda bulunarak fiili gerçekleştirdiği, olay tarihi olan 10 Ekim 2004 tarihinde İncekum'de Bazaar diye bilinen alışveriş alanına Lisa Eder'in deniz yatağı almak üzere gittiği ve bir daha geri dönmediği, anne Petra Eder'in başvurusu üzerine arama çalışmalarına başlandığı, sanık Bülent Gülbay'ın işyerinde Lisa Eder'e ait kanın bulunduğu pantolona el konulduğu, yine aynı tarihte bir leğen içerisinde bir poşete konulmuş cesedin taşındığı sırada tanıklar tarafından görüldüğü ve cesedin Alanya Kalesi'nde bulunduğu belirtildi.

Sanık Gülbay ise, hakkında yapılan suçlamaları reddetti. Olayla hiçbir şekilde ilgisinin olmadığını söyleyen Gülbay, sağ ayağındaki çorabını çıkartarak, geçmiş tarihte trafik kazası geçirdiğini, kendisinin mağdur bir kişi olduğunu ve cesedi taşımasının mümkün olmadığını iddia ederek, beraatini istedi. Gülbay, polislerin kendisine karşı komplo kurduğunu da söyledi.

Yaklaşık 3 saat süren duruşmada mahkeme heyeti, Bülent Gülbay'ın kullandığı nitelikli vasıtalarla fiile mukavemet edemeyecek Lisa'nın anal yoldan ırzına geçtiğinin yapılan yargılama ve toplanan delilerle anlaşılmış olduğu ve sanığın daha önceden de suç işlemeye meyilli olması göz önünde bulundurularak, tecavüz suçundan 11 yıl ağır hapis cezasıyla yargılanmasına, 1 yıl hücre cezasına çarptırılmasına ve "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Mahkeme heyeti ayrıca, mahkeme masrafları olan bin 868 YTL'nin sanıktan tahsil edilmesine karar verdi. Gülbay'ın, temyiz yolu açık olmak üzere 7 gün içerisinde karara itiraz edebileceği bildirildi.

Avukat Hakan Göçer, duruşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu kadar bir ceza verilmesini beklemediklerini belirterek, kararı temyize götüreceklerini söyledi. Lisa Eder'in avukatı Zafer Kayakıran ise, karardan memnun olduklarını ve adaletin yerini bulduğunu belirtti.

Lise Eder'in annesi Petra Eder, karar duruşmasına gelmezken, mahkemeyle ilgili tüm bilgileri rehberi olan Gül Soydan'dan telefonla aldı. 4 saat içinde rehberini 25 kez telefonla arayan acılı anne, kararı yine telefonla aldı. Annenin karardan çok memnun olduğunu söyleyen Gül Soydan, "Petra hanım kararı duyunca duygulandı ve çok sevindi. 'Türk devletine güveniyordum, bunda da ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı' dedi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 17:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?