21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Mahalleliden baz istasyonuna tepki

Antalya'nın Düzlerçamı Beldesi'ne bağlı Nebiler Mahallesi'ndeki cami minaresine kurulmak istenen baz istasyonuyla ilgili mahalle sakinlerinin tepkileri devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta yaşanan gerginlikten sonra, bugün de firma yetkilileri, baz istasyonunu kurma çalışmasına başlayınca, mahalle sakinleri eylem yaparak Antalya-Korkuteli yolunu 1 saat trafiğe kapattı. Mahalle sakinleri daha sonra da baz istasyonu için konulan konteynırı taş yağmuruna tuttu. Mahalle sakinleri, jandarma yetkililerinden istasyon için getirilen konteynırın kaldırılması sözünü alınca yolu trafiğe açtı.

Düzlerçamı Nebiler Mahallesi sakinlerinin kendi imkanları ile yaptırdıkları caminin minaresine baz istasyonu kurulmaya çalışılması, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Türkiye Diyanet Vakfı bünyesindeki Dini ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından yıllık 4 bin 500 dolara kiralanan caminin minaresine baz istasyonu kurulmasını istemeyen mahalle sakinleri, şirket çalışanları ile karşı karşıya geldi.

Birkaç gündür devam eden gerginlik bugün eyleme dönüştü. İlk önce baz istasyonunun kurulacağı yere oturup yapılacak çalışmaları engelleyen mahalle sakinleri, daha sonra baz istasyonu kurmaya gelenlere taş ve sopa ile saldırdı. Bu gerginliklerden sonra mahalleye gelen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, mahalle sakinlerini ikna etmeye çalıştı, vatandaşlar ikna olmayınca, baz istasyonunun kurulması için başka bir yerin gösterileceği ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 00:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?