22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Manavgat'ta çete operasyonu

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side ve Kumköy beldelerinde, suç örgütü kurduğu ileri sürülen 21 kişi, jandarmanın yaptığı operasyonla yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Side ve Kumköy beldelerinde başlattığı çalışma sonunda; bazı kişilerin, menfaat temin etmek amacıyla suç örgütü kurarak, bar ve disko gibi eğlence merkezlerinde uyuşturucu madde ticareti, silah kaçakçılığı, çek senet tahsilatı, kredi kartı sahteciliği, haraç alma, tehdit, darp, çalıntı araba temin etme, suçlarını işledikleri tespit esildi. 

Takibe alınan şahıslara yönelik yapılan "Kanca" isimli operasyonla, aralarında örgüt lideri olduğu ileri sürülen Ç.D.'nin de aralarında bulunduğu 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 10 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda mermi, 2 adet bıçak, 4.5 kilogram esrar maddesi, 590 adet sentetik uyuşturucu, 1 adet çalıntı otomobil, 1 adet sahte otomobil ruhsatı, 2 adet çalıntı plaka, kenevir bitkileri ve çok sayıda senet ele geçirildi. 

Ayrıca örgüt üyelerinin, ıssız mekanlarda ve daha çok ormanlık alanlarda; para, uyuşturucu madde ve silah karşılığı, özel yetiştirdikleri köpekleri dövüştürerek bahis oynadıkları tespit edildi. 

Zanlılar, Side İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından, adliyeye sevk edildi. Zanlılar, adliyeye çıkarılışları sırasında, basın mensuplarına hakaret etti.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 14:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?