22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Norveçli turist hırsızlık yaptı

 Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatile gelen turistler hırsızlık yapmaya devam ediyor. 1 hafta içinde 2'si Rus biri Norveçli 3 turist hırsızlık yaparken yakalandı. Son olarak yakalanan 43 yaşındaki Norveçli turist Stig Aaberg, "Sarhoştum ne yaptığımı bilmiyordum" dedi.

Alanya'da son bir hafta içinde 3 turist kapkaç ve hırsızlık yaparken yakalandı. 2 Rus turist kapkaç yaparken yakalanırken, bugün de Güzelyalı Caddesi üzerinde bulunan Kahya Otel'e giren Norveç uyruklu Stig Aaberg'in, otel personeline ait odaya girerek, stajyer olarak çalışan Serpil Cansever'in çantasından cep telefonunu alarak kaçtığı iddia edildi.

Otelde bulunun Türk müşteriler tarafından görülen olay, otel çalışanlarına bildirildi. Yapılan kontrolde, stajyer olarak çalışan Sibel Cansever'in çantasının açıldığı ve içinden cep telefonunu ile para cüzdanının alındığı ortaya çıktı. Yapılan kısa aramanın ardından aşırı sarhoş olarak lobide oturan Norveçli Turist Stig Aaberg'in, hırsızlığı yaptığı ortaya çıktı. Cep telefonunu ve cüzdanı cebine koyan turist, bütün ısrarlara rağmen bunları vermek istemedi. Bunun üzerine çalınan eşyaları geri alındı ve durum polise bildirildi. Otele gelen polisler, sarhoş turisti göz altına aldı ve ismini öğrenmek istedi. Norveçli turist polisin verdiği kağıda ismini yazmak yerine imzasını attı. Çantası ve cep telefonu çalınan Serpil Canseven şikayetçi olduğunu söyledi. Riksor Otel'de kaldığı öğrenilen 43 yaşındaki turist, polis tarafından ifadesi alındıktan sonra Alanya Adliyesi'ne sevk edildi. 112 promil aklol tespit edilen turist, ne yaptığını bilmediğini söyledi. Aşırı alkollü olan Norveçli turist, alkolün etkisi altına bulunduğu için yarın Adliyeye sevk edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 21:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?