21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Otodrag yarışı kazası

Antalya'da dün gerçekleştirilen Opet Otodrag Şampiyonası'nda kalkışın hemen ardından seyircilerine arasına girerek 3 kişinin ölümüne neden olan kaza soruşturuluyor.

Düz yolda meydana gelen kazayla ilgili sürücü ihtimalinin bulunabileceğini iddia eden Özel Sürücü Kursları Federasyon Temsilcisi ve Trafik Eğitmeni Osman Ali Dağ, "Arabanın motoru çok güçlü. Kalkışta araba gezmeye başlıyor. Bu gezmenin sonunda sola sağa doğru kayıyor. Araba kalkışta arkası geziyor. Araba arkadan çekişli ve motoru çok güçlü. Burada sürücü hakimiyetini kaybediyor. Görünürde bir şey yok. İlk anda rot kolu çıkmış gibi gördüm. Görünüşte öyle bir şey söz konusu değil. Araç, 90 kilometre hızla 1 saniyede 45 metre yol alıyor. 150 kilometre bir hızı var sanıyorum aracın, bu da saniyede 90 metrelik hız demektir. Yani yapacağınız en ufak bir hata orada kontrolsüzlüğü getirir. En büyük talihsizlik, orada insanların güvenliğinin alınmamış olması" dedi.

Sürücünün kalkışta direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ifade eden Dağ, "Burada sürücü hatası görünüyor. Rot ve rotil hatası görüntülerde yok. Arabanın arkası geziyor. Kalkıştan itibaren aracın arkası geziyor. Güçlü motorun patinajla gezmesi var. Yani orada başka alternatifler de olabilir. Teknik olarak incelemek gerekli. Güvenlik tedbirleri yok ve insanlar yolun kenarında yarışmayı seyrediyor. Yolun kenarlarına bariyer yapılmalıydı. Frenin birisi sıkıp çekmiş olabilir ama göründüğü kadarıyla sürücü hakimiyetini kaybetmiş gibi görüntü var ortada" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 18:28:41
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 18:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?