21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Otostop çetesine darbe

Antalya'da otoların camlarını kırmak suretiyle hırsızlık ve otostop yoluyla araçlarına bindikleri sürücülere cinsel taciz yoluyla yankesicilik yaptıkları gerekçesiyle yakalanan 17 kişi, haklarında hazırlanan "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgütlenmek" fezlekesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Ele geçirilen araçlar arasında bugünkü değeri 150 bin YTL olduğu bildirilen 2004 model spor lüks Mercedes otomobil dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Bulvarı ve Lara bölgesi büyük alışveriş merkezleri ve halı sahalar başta olmak üzere sahil şeridindeki plaj, lokanta, aile çay bahçeleri ve piknik alanları gibi eğlence yerlerinin otoparklarındaki günü birlik tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen oto hırsızlarının peşine düştü.

Oto hırsızlarıyla yol güzergahlarında otostop yaparak durdukları araç içindeki erkek müşterilerine tacizde bulundukları sırada yankesicilik yoluyla hırsızlık yaptıkları öne sürülen 17 kişi, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde düzenlenen "sahil" operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı.

Şahısların 1990'lı yılların sonlarından itibaren örgütlenerek haksız ekonomik çıkar sağlamak amacına yönelik hırsızlık olaylarını gerçekleştirmeye başladıkları, zaman zaman yakalanarak cezaevine girdikleri; ancak eylemlerin bireysel olarak ele alınması sebebiyle cezalarının uzun süreli olmadığı bildirildi. Zanlıların cezaevinden çıktıktan sonra da tekrar çete içindeki görevlerine devam ettikleri, şikayetçi vatandaşları davadan vazgeçirmek için tehdit ettikleri veya farklı ifade vermeye zorladıkları iddia edildi.

Son aylarda vatandaşlardan gelen şikayetleri ve suç oranındaki artışı da dikkate alan Organize Suçlar Şube Müdürlüğü dedektifleri, daha önce yapılan hırsızlık olayları, yakalanan şahıslar, suçların yöntemleri ve suç mahalleri üzerinde yoğun bir çalışma başlattı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, olaylar, suç yöntemleri arasındaki benzerlikleri göz önünde bulundurarak yakalanan şahıslar hakkında bireysel değil, "haksız ekonomik kazanç sağlamak amacıyla kurulan bir örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla fezleke hazırladı.

Aralarında 3 bayanın da bulunduğu şahıslar, 11 adet otomobil, banka cüzdanları, çek ve senet, 3 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek, bir miktar uyuşturucu, 2 adet sallama tabir edilen döner bıçağı, aralarında ziynet eşyaları, bilgisayarlar, motosikletler, muhtelif ev aletleri, dijital fotoğraf makineleri, kameralar, CD çalarlar, oto televizyonu, müzik sistem aletleri ve kullanılmış konfeksiyon malzemeleriyle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 16:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?