22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Özcan'a sahte para şoku

CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Ziraat Bankası'ndan çekip tatile giden kızı Nurhan Özcan'a verdiği paralar arasından sahte 100 YTL çıktı. Uludağ'da tatil yapan Nurhan Özcan, olayın şokunu yaşarken, babasının Meclis Ziraat Bankası'ndan 700 YTL çektiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Cumartesi günü tatilini geçirmek için Uludağ'a gelen CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan'ın kızı Nurhan Özcan, büyük bir mağazaya girerek alışveriş yaptı. Ardından kasaya giden Özcan'ın verdiği 100 bin YTL'nin sahte olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine şok olduğunu belirten Özcan, parayı geri alarak Uludağ'a geri döndü.
Tatili zehir olan Özcan, sahte parayı kaldığı otelde de inceletti. Sahte 100 bin YTL'nin ışıktan geçtiğini fark eden Özcan, milletvekili babasını arayarak olayı anlattı.

Tatil yaptığı Uludağ'da konuşan Nurhan Özcan, "Babam paraları Ziraat Bankası'nın TBMM Şubesi'nden çekmiş. 7 tane 100'lük halinde bana verdi. Tatil için geldiğim Uludağ'dan Bursa'ya inerek alışveriş yaptım. Ardından ödemeyi yaptım.

Ancak paranın sahte olduğunu söylediler. Uludağ'a çıktığımda kaldığım otelde paraya incelettirdim. Işıktan geçiyor ama para sahte. Tabi büyük şok yaşadım. Hemen babamı aradım. Babam, 'İmkansız bir şey. Parayı Meclis şubesinden çektim' dedi. Kendisi de inanamadı. Cebindeki paralarla karışık olamayacağını da söyledi. Çünkü çektiği parayı almıştım. Biz de büyük şaşkınlık yaşadık" dedi.

Babasından aldığı diğer 100'lükleri de incelettirdiğini söyleyen Özcan, "Sadece bir tanesi sahte çıktı. Onun da sahte olmasına rağmen ışıktan geçmesi çok profesyonelce hazırlandığını gösteriyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 19:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?