22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Parası için öldürdüler

Antalya-Isparta Karayolu üzerinde ateşli silahla öldürülmüş kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulan jandarma ekipleri, yaptığı araştırmada cesedin Ahmet Süha Düdener'e ait olduğunu tespit etmişti.

Olaydan sonra Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde Düdener'in öldürülmesi olayına karıştığı ileri sürülen 2'si bayan, 6 kişi yakalandı.

4 Haziran 2005 günü Antalya-Isparta Karayolu kenarında bulunan orman yangın yolu üzerinde ateşli silahla öldürülmüş bir erkek cesedi bulunmuştu. Olaydan sonra çalışmalar başlayan jandarma ekipleri, önce cesetin Ahmet Süla Düdener'e ait olduğunu tespit etmiş ve olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatmıştı. Jandarma ekiplerinin 5 aylık bir süre içinde Antalya ve Isparta illerinde yaptığı araştırmalar sonucu Düdener'in öldürülmesi olayına karıştığı tespit edilen 2 bayan, 4 erkeğin yakalanarak gözaltına alındığı bildirilmişti.

Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmalar neticesinde Düdener'in gece hayatına düşkün olduğu, etrafındaki şahıslara kendisini zengin olarak tanıttığı, bol parası ve antika eşyalarının olduğunu belirttiği ileri sürüldü. Zanlılardan Y.K.'nın (24) Düdener'i tanıdığı, evine gidip geldiği ve çevresinde bulunan şahısların bir suç örgütü halinde hareket ettikleri, maddi sıkıntı içinde oldukları ileri sürüldü. Jandarma ekipleri, Y.K. ile birlikte yaşadıklarını tespit ettiği Y.A. (32), A.R.B. (30), Y.H.E. (30), E.K. (28) ile S.K. (22) isimli zanlıları takibe aldı.

Uzun süre takip altında tutulan zanlıların olaydan kısa süre sonra birlikte yaşadıkları evi terk ederek dağıldıkları, Isparta iline gittiklerini tespit eden jandarma ekipleri, takibi burada da devam ettirdi. Zanlıların olaya karıştığını tespit edilmesi üzerine geçtiğimiz gün Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Isparta ilinde gerçekleşen operasyonla zanlıları ve zanlıların suç delilleriyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Şahısların ifadelerinde, Y.K. isimli bayanın yanına S.K. isimli bayanı da alarak Düdener'i gezmek bahanesiyle Konyaaltı Sahili'ne götürdükleri, burada Y.A, A.R.B, Y.H.E, Y.E. isimli şahısların burada Düdener'in başına Y.A.'ya ait tişörtü geçirerek zorla araca bindirdiklerini belirtti.

Daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştıklarını olayın olduğu Antalya-Isparta Karayolu Topallı Köyü mevkiine götürerek sorguladıklarını belirten zanlılar, Düdener'in üzerinde bulunan kredi kartı ve parasını alarak başından pompalı tüfekle vurdukların ifade ettikleri belirtildi. Olay yerinde ayrıldıktan sonra Düdener'in evine gittiklerini, evde bulunan 3 bin YTL ve antika eşyalar ile diğer değerli malzemeleri aldıklarını ve cinayeti para için işlediklerini ifadelerinde belirtmeleri üzerine zanlılar adli mercilere teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 19:14:45
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 18:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?