21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Simitçi polisler görev başında

Antalya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Güven Timleri, hırsız ve gaspçıların korkulu rüyası haline geldi.

Antalya'nın en yoğun ve işlek noktalarında pazarcı, piyangocu, ayakkabı boyacısı ve simitçi rolünde çalışan Güven Timleri, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlıyor. Son bir yıl içerisinde yüzlerce kapkaç, hırsızlık, yankesici ve gasp olayına müdahale ederek zanlıları olay yerinde yakalayan polisler vatandaşlara huzur veriyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce uygulanan Toplum Destekli Polis Projesi kapsamında hizmet veren Güven Timleri, suçlulara, "Herkes polis olabilir" imajıyla bir anlamda caydırıcı etki de sağlıyor.

Güven Timlerinin kısa sürede başarılı çalışmalara imza attığı ve timlerin özellikle bankamatik, okul önleri ve büyük pazarlarda suç işleme oranını önemli ölçüde düşürdüğü kaydediliyor. Uygulamanın genişletilerek devam ettirileceği belirtildi. Akşam saatlerine kadar Antalya sokaklarında ayakkabı boyayıp, simit satan polisler kazandıkları parayı da biriktirerek huzur evlerine bağışlıyor. Hem suçluları yakalayan hem de huzur evlerindeki yaşlılara maddi yardımlarda bulunan polisler, "Polis olarak görevimiz halkın huzurunu sağlamak. Pazarcı olsak da akşama kadar ayakkabı boyasak da Antalyalıların güvende olması için çalışıyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 10:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?