21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Şirin cinayeti çözüldü

Antalya'da kaybolduktan sonra cesedi bir çukura gömülmüş olarak bulunan İşadamı Fikri Şirin'in cinayet zanlısı olarak yakalanan Han Taygun Sağtürk, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Antalya'da geçtiğimiz gün meydana gelen olayda, İşadamı Fikri Şirin, Düzlerçamlığı Beldesi yakınlarında öldürülmüş olarak bulunmuştu. Jandarma ve polis ekipleri yaptıkları çalışmada, olaya karıştığı anlaşılan Ünlü Balet Tan Sağtürk'ün kardeşi Han Taygun Sağtürk'ü gözaltına almıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamanın ardından adli makamlara sevk edilen Han Taygun Sağtürk, 'gasp ve cinayet' suçlamaları sonucu tutuklandı. Öte yandan olayla ilgili adı geçen bir bayanın aradığı vurgulandı.

Antalya'da Fikri Şirin isimli bir iş adamının kandırılmak suretiyle kaçırılıp bogularak öldürülmesi olayı aydınylatıldı, Aralarında Ünlü Balet Tan Sağtürk'ün kardeşi Han Taygun Sağtürk'ün de bulunduğu 3 zanlının Fikri Şirin'i üzerine kayıtlı olan 1 milyan dolarlık çiftliğini üzerlerine geçirebilmek için içkisine uyuşturucu madde atarak ikna etmeye çalıştıkları, bunu başaramayında kendilerini ihbar etmesinden korkup boğarak öldürdükleri, ardından da kokmaması için naftalinledikleri cesedi bulundukları evin boş logar kuyusuna gömüp üzerine betön döktükleri tespit edildi.
Antalya'da Beton cinayeti olarak anılan olay iddialara göre, Fikri Şirin'in daha önce lösemili çocuklara yardım konusunda tanıştığı Kevser Çiftçi ile birlikte iş yerinden ayrılmasıyla başladı. Görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak önce Kevser Ciftciye ulaşan Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü dedektifleri, izleme ve resimleme yöntemiyle Kevser Çiftçi'nin irtibat halinde olduğu kişileri tespit etti. Diğer taraftan Fikri Şirin'in üzerinde bulunan kredi kartlarıyla ilgili bir araştırma da başlatan polis, birkaç şubeden kredi kartlarıyla para çekildiği ve çekmeye teşebbüs edildiğini tespit etti. Yapılan izleme sırasında Kevser Çiftçi ile birlikte polis tarafından birlikte görüntülenen Han Taygun Sağtürk'ün bankamatik güvenlik kameralarında para çeken şanıs olduğunu ortaya çıkaran polis, Han Taygun ağtürk'ü gözaltına aldı. Sağtürk'ün ifadelaerinden yola çıkan polis, Fikri Şirin'in cesedini Antalya'ya 15 klometre uzaklıktaki Yukarı Karaman köyünde 3 katlı bir villanın bahçesinde buldu. Üzerine beton dökülmüş ve kokmaması için naftalinlenmiş cesedi bulan polis, yaptığı ilk inceleme sonunda Şirin'in 3 kişi tarafından kaçırıldıktan 2 gün sonra boğularak öldürülmüş olduğunu tespit etti.
Fikri Şirin ile Antalya'da rehberlik yapan 44 yaşındaki Kevser Çiftçi'nin Yukarı Karaman Köyü'ndeki bir ay önce kiraladıkları eve Fikri Şirin'e ait otomobille gittikleri, burada Kevser Çiftçi, Han Taygun Sağturk ve diğer zanlı ile birlikte alkol aldıkları, Şirin'e ait aracın ise cinayet olayının ardından antalya merkezde terkedildiği bildirildi.
Geçmişte Kevser Çiftçi ile Han Taygun Sağtürk'ün İzmir'de bir lokanta işlettiği ve birbirlerini buradan tanıdıkları, yine Han taygun Sağtürk'ün 4 ay öncede ağabeyi Tan Sağtürk'ü ait kredi kartlarını, onun kimliğine kendi fotoğrafını yapıştırmak suretiyle kullanırken yakalandığı ve ağabeyinin şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldığı öğrenildi.
Bugün öğle saatlerinde Antalya Ekmniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ndeki sorgusunun bitiminin ardından adliyeye sevkedilen Han Taygun Sağtürk, adliyede Tan Sağtürk'ün küardeşi olmadığını ve onu tanımadığını ileri sürdü. Polis, kaçan 2 zanlıyı arama çalışmalarını sürdürüyor.

..
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 15:41:01
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 16:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?