21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Tarkan'ın kuzeni gözaltında

Popçu Tarkan'ın amcasının oğlu olduğu iddia edilen M.T., internet dolandırıcılığı yaptığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.
Edinelin bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Tarkan'ın amcasının oğlu olduğu ileri sürülen M.T.'yi kaldığı evde incelemeye aldı. Polis, M.T.'NİN internet ortamında bir başka bilgisayarı denetleme imkanı sunan 'Pro Agent' programını kullanarak diğer bilgisayarları incelemeye aldığını öğrendi. Yapılan incelemede, M.T.'nin, internetteki başka bilgisayarlara bu programı yüklemek için e-mail gönderdiği, kullanıcının bu e-maili açtıktan sonra programın otomatik olarak bilgisayara kurulduğu belirtildi. Program sayesinde M.T., intermet bankacılığıyla işlem yapan kişilerin banka hesap numaralarını ve şifrelerini öğrendi. Banka hesap numaralarını ve şifreleri öğrenen MT.'nin, bu bilgileri diğer bilgisayar korsanlarına sattığı öğrenildi.
Bu yöntemle 40 kişinin banka hesap numarası ve şifresinin öğrenildiği, bunlarda Bursa'da ismi açıklanmayan bir bayan ve Konya'da tekstilcilik yapan bir işadamının hesaplarından para çekildiği bildirildi.
Yapılan operasyon sonunda ağabeyi S.T. kimliği ile gözaltına alınan M.T., ilk ifadesinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adliyeye götürülüşü sırasında M.T., "Tarkan'ın yeğeni misiniz?" sorularına küfürle cevap verdi.
M.T.'nin 2002 yılında benzer suçtan dolayı İstanbul'da yakalandığı ve 13 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenilirken, ruhsatsız silah bulundurmaktan da arandığı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 16:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?