21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Tatlıses konserinde protesto

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in Kurban Bayramı'nın 4. gününde Antalya'da verdiği konserde, yerlerini beğenmeyen ve sanatçıyı uzun süre bekleyen izleyiciler, çatal ve bıçakları önlerindeki tabaklara vurarak organizeyi protesto etti.

İbrahim Tatlıses, Lara'da bulunan Titanic Oteli'nde konser verirken, kendisini dinlemeye gelen izleyicilerin protestosuyla karşılaştı. Tatlıses'i dinlemek için biletlerinde yazılı olan saat 20.00'de otele gelen izleyiciler, konserin belirtilen saatten geç başlaması ve oturdukları yerleri beğenmemeleri nedeniyle organizasyonu protesto etti. Tatlıses'in saatin 22.00 olmasına rağmen sahneye çıkmamasına sinirlenen izleyiciler, ellerindeki çatal ve bıçakları tabaklara vurdu. Bir grup izleyici ise konserin verileceği bin 500 kişilik salonun önünde, ellerinde bilet olmasına rağmen içeri giremediklerini iddia ederek, 'rezalet' diye bağırarak tempo tuttu.

Olayların ardından sahneye çıkan Tatlıses, ilk şarkısından itibaren kendisini dinlemeye gelen izleyicileri coşturmayı başardı. Konsere, Tatlıses'in sanatçı arkadaşları İzel, İbrahim Türüt ile çok sayıda davetli de katıldı. Eski ve yeni şarkılarını seslendiren Tatlıses, hareketli şarkılarıyla dinleyenleri ayağa kaldırdı. Konser öncesinde yapılan protestolar, Tatlıses sahnedeyken de devam etti. Basın mensupları dışarı çıkarılırken, oturdukları yeri beğenmeyen bazı izleyiciler, ellerindeki çatal bıçakları önlerinde bulunan tabaklara vurdu.

Öte yandan otel görevlileri, protestoları görüntülemek isteyen basın mensuplarına salonun kapılarını kapatarak engel oldu. Konser öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan İbrahim Tatlıses, Kurban Bayramı'nın kendisi için çok yoğun geçtiğini belirterek, herkesin bayramını kutladı.

Mekke-i Mükerreme'de şeytan taşlamaya giden hacıların yaşanan izdiham sonrasında hayatlarını kaybetmelerine çok üzüldüğünü ifade eden Tatlıses, "Hacdaki felakette ölenlerin hepsine Allah'tan (CC) rahmet diliyorum. Mekke'de olmak Cennet'in kapısını açmaktır.

Mekke'de ölmek herkese nasip olmaz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır diliyorum" diye konuştu. Derya Tuna ile ilgili bir soru üzerine ise Tatlıses, "Derya Tuna, benim çocuğumun annesidir. Anneler kraliçedir, deryadır" şeklinde cevap verdi. Tatlıses, bayramda oğluna ne aldığına dair bir soruya ise "Oğlum babayı aldı. Yani babasını aldı" şeklinde esprili bir cevap verdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 13:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?