21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Zekeriya Beyaz hakkında suç duyurusu

Antalya'da yerel Yenigün Gazetesi'nde, Savaş Ay'ın hazırlayıp sunduğu A Takımı programında Antalya Vali Yardımcısı'nın hakkındaki iddialar üzerine suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. 

Türkiye'yi son günlerde yakından ilgilendiren yabancılara toprak satışları ve misyonerlik üzerine yapılan tartışmada, Antalya'da görev yapan vali yardımcılarından birinin İsrailliler'e emlakçı gibi toprak satışı yaptığı iddialarının yer alması üzerine, Antalya Valiliği'ne araştırma ve soruşturma yapıldığı şeklindeki haberi üzerine, Antalya Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Antalya'da görev yapan bir vali yardımcısının çok sayıda toprak satışında adının geçtiği ifade edilen gazete haberi üzerine araştırma yapıldı. Yapılan soruşturma kapsamında bilgisine başvurmak üzere defalarca Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'a bilgi ve mesaj bırakılmasına rağmen, televizyonlarda iddia ettiği beyanlarını teyitten imtina ettiği ve telefonlara ısrarla geri dönüş yapmadığı" ifadeleri yer aldı. 

Konuya ilişkin olarak yapılan ön inceleme ve araştırma raporunda Antalya'da görevli bulunan Vali Yardımcılarının hiçbirisinin iddia edildiği gibi herhangi bir faaliyetinin tespit edilmediğinin belirtildiği açıklamada, "Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hakkında uydurma isnad ve iftira nedeniyle Antalya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir" ifadesi yer aldı. 


Prof. Dr. Zekeriye Beyaz, "Dava açacaklarsa açsınlar. Herkes görevini yapıyor" dedi. 

Prof. Dr. Beyaz, bir vali yardımcısının emlakçı gibi yabancılara toprak satışı yaptığı iddiaları üzerine, Antalya Valiliği'nin suç duyurusunda bulunacağı açıklamasına, "Suçmuş, iftiraymış istediklerini yapsınlar. Ben bunu bir toplantıda vatandaştan öğrendim. Bu vatandaşın adını açıklamak zorunda değilim. Üstelik bunu 2 yıldır söylüyorum, 2 yıllık bir konu bu. Suç duyurusunda bulunsunlar. Herkes görevi yapıyor" diye yanıt verdi. 

Antalya Valiliği'ne bir soru yönelttiğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, "Antalya ve çevresinde satılan vatan topraklarını açıklasın. Ne kadar bina, ne kadar arsa açıklasınlar. Eğer açıklamazlarsa, ikinci sorum gelecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 12:50:53
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 16:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?