16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Baykal'a 1 YTL'lik tazminat davası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a 1 YTL'lik tazminat davası açılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, kendisini "yalakalıkla" suçlayan Genel Başkan Deniz Baykal hakkında 1 YTL'lik manevi tazminat davası açacağını söyledi.

CHP Parti Meclisi'nin yüzde 25'inin tabandan insanlardan oluşturulması yönünde talepte bulunması üzerine CHP Genel Başkanı Baykal tarafından 'yalakalıkla' suçlanan CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Baykal'a 1 YTL'lik tazminat davası açacağını söyledi. Partinin İlçe Başkanlığı'nda konuyla ilgili açıklamada bulanan Kandemir, hem bayramlaşma hem de tanışma amacıyla Antalya'ya gittiklerini belirtti.

Burada Genel Başkanı Deniz Baykal'a düşüncelerini aktarmak istediğini belirten Kandemir, "Ben tabanda siyaset yapan arkadaşların, tabanın sesini yukarıya çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle parti meclisinin en az yüzde 25'inin tabandan oluşturulması konusunu Genel Başkan Deniz Baykal'a ilettik. Ancak Genel Başkan, sert bir tepki göstererek, beni yanlış adamların yalakası olarak suçladı. Bu laf üzerine biz de izin alarak merkezden ayrıldık" dedi.

Olay üzerine partiden istifa etmeyi düşünmediğini ifade eden Kandemir, "Benim kafamda herhangi bir isim yoktu. CHP Genel Başkanının kim olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Ben CHP'liyim. CHP'nin Alanya İlçe Başkanıyım. CHP'nin nasıl büyüyeceği konusunda politika üretiyorum. Ben çünkü şöyle bir siyaseti hiç sevmiyorum. Genel başkanların ya da büyüklerin önünde eğilmeyi sevmiyorum. 'Emredin başkanım' diyen adam hiç olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Doğru bildiğim yoldan şaşmayacağım. Yaşanan konuşmayı arkadaşlar kayıt etmişler. Ben o 'yalaka' lafını o anda duymamıştım. Onu az önce çözdürdün ve çok üzüldüm. Ben bu lafları pazartesi günü hukukçu arkadaşlarla görüşüp gerekli tazminat davası açmayı düşünüyorum. Çünkü beni herkes her şeyle suçlayabilir, ancak yalakalıkla suçlanamazlar. Çünkü ben milletvekili adayı oldum, çünkü ben bu partinin içinde 14 yıldır siyaset yapıyorum. Sadece basit bir üye değil, ilçe başkanlığı yaptım, yönetimlerde çalıştım. Belediye Meclis üyeliği yaptım. Hiç kimsenin yalakası olmadım. Milletvekili olmak için Deniz Baykal'ın kapısında yalvarmadım. Belki alışık olmadığı bir siyasetçi gördüğü için böyle bir tepkiyi göstermiş olabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2007 Cumartesi 17:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?