18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Anaokulunda yangın tatbikatı

Kemer Anaokulunda yangın tatbikatı.54 öğrencisi bulunan Kemer Anaokulunda öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile uygulamalı yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Antalya'dan Doğuş Yangın Savunma firması tarafından verilen tatbikat sırasında öğrenciler yangın tüpleri ile yangın söndürdüler ve olası bir yangın konusunda bilgilendirildiler.

Kemer Anaokulu Müdürü Ayşe Özbilen, yaptığı açıklamasında, "Anaokulumuzda 54 öğrencimiz bulunuyor. Zaman zaman bu tip etkinliklerle çocuklarımızı bilgilendiriyoruz. Yangın konusu çok önemli. Olası bir yangında neler yapılabileceği, yangın tüpü ve nasıl kullanılacağını yetkili kişilerden bilgiler aldık ve çocuklarımızı bilgilendirdik" diye konuştu.

Tatbikatta bilgiler veren Doğuş Yangın Savunma Şirket Sahibi Nurettin Nural ise çocuklara verdiği bilgide, "Önelcikle yangına sebebiyet verecek , özellikle kibrit yada çakmak gibi malzemelerle oynamamanızı istiyoruz. Buradan doğacak bir kıvılcımın çok büyük yangınlara sebep vereceğini söylemek isterim. 110 Yangın hattını ezberlemeniz ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağını bilmenizi isterim" diye konuştu.

Anaokulu öğrencileri ise özellikle kibrit ile oynamanın yangına yol açacağını hep bir ağızdan dile getirdiler.



Halil Öncü - Kenthaber / Kemer / Antalya
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 12:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?