16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kemer yaylalarında sıkıntı var!

Kemer'de yaylalarda yaşanan sıkıntılar bitmek bilmiyor. Kemer'e 23 km. Antalya'ya ise 40 km. mesafede bulunan ve geçimini turizm ve az da olsa tarım üzerine kuran Ovacık'ta yaşanan sıkıntıları bölgenin tek Yayla Oteli olan, Gül Mountain Otel'in sahibi Emin Gül'den dinledik. Emin Gül, sıkıntıları yerinde göstermek amacıyla Antalya Valisi Alaattin Yüksel'i Ovacık'a beklediklerini söyleyerek, " Sayın duyarlı valimizi Ovacık'ta misafir etmek istiyoruz. Anlattığımız bu sorunları yerinde göstermek istiyoruz" dedi.

Haberleşme yok!

Yaylada haberleşmenin olmadığını, yolların göçük bir şekilde tehlike yarattığını ve yine çöplerin toplanmaması nedeniyle yol kenarları ile bazı bölgelerin çöplerle dolduğunu söyleyen Emin Gül, yetkilere bu konularda defalarca sözlü ve yazılı olarak bildirmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtirken, "Kemer'de sadece deniz, kum, güneş yok. Her gün buradan safariler ile binlerce kişi geçiyor. Ayrıca burası Dünya Ralli Şampiyonası'nın yapıldığı alanlar. Turizmin çeşitliliğini savunanlar, yayla turizmini öne çıkaranlar yaptığımız hizmetlerimize gereken desteği vermiyorlar. AK Parti Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman gazetelere demeç veriyor. Şu kadar hizmet yaptık yaylaya diye. Onlar sadece gözle görülür yerlere hizmet ediyorlar ve günübirlik siyaset yapıyorlar. Ve bende bunları basında üzülerek takip ediyorum " dedi.

Gül, yayla yollarının birçok bölümünün kullanılmaz halde olduğunu ve zamanı olmadan Aralık 2006 da zift işlemi yapıldığını ve şimdide bu ziftin yolları zifte boğduğuna dikkat çekerek araçlara da zarar verdiğini söyledi.

Bölgede GATAB tarafından yapılaması gereken çöp toplama işleminin yapılmadığını ve Otel olarak çöplerini kendi imkânları ile taşıdıklarına dikkat çeken Emin Gül, yaylada belli noktalara çöp konteynerlerinin yerleştirilmesinin şart olduğunu da ifade etti. Emin Gül, " İl Genel Meclisi Üyemiz Turhan Anatürk'e de her gördüğümüzde bu konuyu kendisine anlatıyoruz. Ayrıca GATAB'a bu konuda gerekeni söylüyoruz. Ancak her şeye rağmen bölgemize çöp konteyneri konulmuyor. Nedeni ise siyaset olarak görüyorum. Ovacık ta Emin Gül ve Gedelme'de Şevket Pelit var diye GATAB bundan dolayı bize hizmet etmiyor. Bu arada Turhan Anatürk GATAB'ın yönetimde. Maalesef Turhan Anatürk'ün alt yapıda görüntüsü var ama söz sahibi değil."dedi.

GATAB'da muhtarların hepsinin zan altında olduğunu da sözlerine ekleyen Emin Gül, " Muhtarlarımızın hepside GATAB'da zan altında olduğu için ve hepsinin de hükümetten işleri olduğu için ve bilhassa GATAB'dan çok işler olduğu için seslerini çıkaramıyorlar. Hatta bizleri toplantılar bile almayıp sorunlarımızı bile dinlemiyorlar. Melis toplantılarında bizleri dışarıya atmak için oylamaya sunulduğu zaman köy muhtarlarının ellerinin sadece 10 cm kalktığını görmek mümkündür. Ne yapsın zavallı muhtarlılar. "diye konuştu.

Ovacık'ta 90 ev ve 1 otel bulunduğuna dikkat çeken Emin Gül, bölgede yıllarıdır süren haberleşeme sorununa da değinerek, " Otelimizde dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimiz kalıyor. Zaman zaman telefon açmak istiyorlar. Ve bizde yok diyoruz. Açıkçası bu konuda rezil oluyoruz ve yerin dibine giryoruz" diye konuştu.

Emin Gül, " Hayatımız turizm. Bölgede turizmin geliştiği bir dönemde haberleşme sıkıntısı ile karşı karşıya kalmak çok üzücü ve vahim bir olay. Bölgemizde haberleşme sıkıntısı var. Bu konuda dilekçe ile Kemer Telekoma bir yazı yazdım. Orası da Antalya'ya göndermiş. Resmi bir yazı ile benden 70 milyar istediler. Eğer 70 milyar verirsem buraya telefon gelecek. Bizde devletin yapacağı işi biz nasıl yapalım dedik. Ve bu konuda beklemedeyiz. Yetkilerden gerekeni bekliyoruz. Bu konuda bir adım atılmalı.." dedi.

Emin Gül en son çareyi de basınla paylaşmak olarak gördüklerini belirtirken, " İnşallah bu haberler sonrasında sorunlarımıza çare buluruz. Tüm basın mensubu arkadaşlara gösterdikleri ilgiye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 11:49:44
Güncelleme :24 Haziran 2007 Pazar 12:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?