18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Güzelleşmek için Kemer'e geliyorlar

Bölgede birçok tesis Avrupa’dan güzelleşmek ve dinlenmek amacıyla gelen turistleri ağırlıyor.

Bu yıl ilk kez Türkiye’de “Wellnes Turizm” ine adım attıklarını ifade eden VDK-IPM Thistle Travel Türkiye Sorumlusu Hannes Ortner, 2006 mart ayına kadar kış sezonunda yaklaşık 7500’ü aşkın kişiyi Kemer'e getireceklerini ifade etti.

Ortner verdiği bilgide, " Türkiye iklim olarak Turizm açısından çok uygun. Hizmetler ve misafirperverlik de çok iyi. Bunun yanı sıra fiyatlarda uygun olunca Türkiye’yi yeni pazarımız olarak seçtik. Bu yıl 7500 kişiyi Kemer’e getiriyoruz . Bu sayı 31 Mart’a kadar aratabilecek. Almanya, Avusturya’dan gelen konuklarımız Kemer’de olmaktan çok mutlulular" diye konuştu.

VDK-IPM Thistle Travel Türkiye Sorumlusu Hannes Ortner, Türkiye’nin yanı sıra Malta, İtalya ve İspanya’ya da turist götürdüklerini ancak bu yıl "Merhaba .." dedikleri Türkiye pazarında önümüzdeki yıldan itibaren Wellnes Turizm'nde ciddi artışlar beklediklerini söyledi.
Antalya ve Kemer'de Meder Otel’i üs olarak seçtiklerini ifade eden Ortner, "Kemer'de bulunan ve alt yapısı ile de bize çok uygun olan Meder Otel'i kendimize üs seçtik. Gelecek yıl kış ayı için yine anlaşacağımız başka oteller ile de bu işi arttırmayı amaçlıyoruz. Amacımız her yıl kış mevsiminin de çok uygun geçtiği Kemer’de 20 bin sayılarını aşmak. Getirdiğimiz misafirler yaklaşık 1 hafta kür alıyorlar. Ayrıca bu aşamada Anadolu’ya da kültür turları düzenliyoruz" diye konuştu.

Meder Resort Hotel Genel Müdürü Erhan İleri ise yaptığı açıklamasında, otellerinde bulunan Wellnes konseptini gelecek yıllarda daha da geliştireceklerini ifade ederken, "Kemer Kış döneminde Wellnes Turizmi ile de adından söz ettirecek. Bunun için VDK-IPM Thistle Travel ile anlaşmalarımızı yaptık. Almanya ve Avusturya’dan getirecekleri misafirleri otelimizde ağırlayacağız . Spa, su terapileri, çamur , yosun kürleri, masaj gibi işlemlerle onların güzelleşmelerini ve dinlenmelerini sağlayacağız. Kemer geneline baktığımızda yaklaşık 25 bine yakın turist sadece bu amaçla Kemer’e geldiğini görüyoruz. Bu rakamın artacağını düşünüyoruz. Bu amaçla bizlerde otelimizde bulunan son derece modern olan güzellik merkezimizi gelecek yıllarda artan sayıya da bağlı olarak geliştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Almanya ve Avusturya ‘dan gelen turistler ise yaptıkları açıklamalarda, "Türkiye çok güzel. Almanya'da şiddetli kış yaşanıyor. Bizler ise Kemer’de güneşin keyfini çıkarıyoruz. Bunun yanı sıra aldığımız kürler ile hem dinleniyoruz hem de kültürel turlar ile Türkiye'yi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz" dediler.

Halil Öncü - Kenthaber / Kemer / Antalya
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 14:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?