24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kemer fatura ödüyor

Limak Otelleri Genel Koordinatörü Hakan Saatçioğlu yapmış olduğu açıklamasında 2005 yılını değerlendirdi ve 2006 yılı için düşüncelerini açıkladı.

Saattçioğlu ayrıca Kış dönemini değerlendirirken, "Şu anda geçmiş yıllara göre kötü bir kış operasyonu yaşıyoruz. Geçmiş yılarda yapmış olduğumuz shopping operasyonların faturasını yavaş yavaş ödemeye başladık" diye konuştu.

Saatçioğlu, 2005 yılının beklendiği gibi geçtiğini ifade ederken, "2005 için çok büyük bir beklentilerimiz yoktu. Ama 2004’e göre değerlendirirsem gayet verimli geçti. İlave otellerin açılması mevcut otelleri tabii ki etkiledi. Doluluk oranlarımız gayet iyi geçti. Kur paritesinden dolayı birçok otelimiz geçmiş yıllardaki giderlerinin çok çok daha fazlasına çıkmak zorunda kaldı. Özellikle personel ve maliyetler olarak. Genel olarak 2005 yılı turizmi olumlu geçti diyebiliriz. “dedi. 2006 yılı için çok sayıda tesisin fiyatlarını arttırmadığına da dikkat çeken Saatçioğlu, bunun doğru olduğunu söyledi. Saatçioğlu, “ Fiyatlarda yüzde 5, yüzde 8 oranında bir artış oldu. Bu da gayet olumlu oldu. Şu anda almış olduğumuz bilgilere göre 2006 yılı, 2005 yılından çok fazla bir farklılık göstermeyecek. Yurt dışında yaşanan ekonomik kriz buraya da yansıyor. 2006 için çok büyük bir beklentimiz yok. Beklenen düzeylerde olacağını tahmin ediyorum. Bunu da yakalayabilirsek çok mutlu olacağız" dedi.

KIŞ OPERASYONLARI KÖTÜ

Geçtiğimiz yıllara göre kötü bir kış operasyonu yaşandığını da ifade eden Limak Otelleri Genel Koordinatörü Hakan Saatçioğlu , "Şu anda geçmiş yıllara göre kötü bir kış operasyonu yaşıyoruz. Geçmiş yılarda yapmış olduğumuz shopping operasyonların faturasını yavaş yavaş ödemeye başladık. Gelecek yıl çok daha kötü olacak. Birçok tesis açık olmasına rağmen kapatmayı düşünüyor. Keşke zamanında bu kararı alsaydık düşünceleri var. Secir opersayonu tamamen gerilemiş duruda. Kışı artık kabullendik. Kışlar artık böyle geçecek. Bundan sonra da Antalya’da bundan farklı bir kış yaşamayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Halil Öncü - Kenthaber / Kemer / Antalya
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 12:03:28
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 13:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?