18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kemer'de tiyatro şöleni

Kemer Belediye Tiyatrosu yeni oyunu "Benim Matrak Ailem" ile seyirci karşısına çıkmalarını Belediye kültür salonunda yapılan gala programıyla kutladı. Kemer protokolünün hazır bulunduğu gala gösterimi izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.

Kaymakam Adem Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Şeker, Belediye Meclis Üyeleri Hakan Tuncer, Ahmet Tokgöz,Binnaz Kum ve Mustafa Bilici galaya katılanlar arasında yerlerini aldılar. Gala sonunda oyun kokteyl ile kutlandı.

Alkışlar Kemer Belediye Tiyatrosu'na…

Gala sonunda açıklama yapan Başkan Hasan Şeker "Tiyatro çok güzel ve zevkli bir sanat dalı. Tiyatroyu Kemer’de daha da geliştirmek istiyoruz. Bu tiyatro döneminde inşallah sadece bu oyun ile değil bir ikinci, hatta üçüncü oyunla sevgili Kemer’lilerin karşısına çıkmak istiyoruz. Biz tiyatroya sonuna kadar destek olacağız. Onlar da bu salonda gösterdikleri performans ve aldıkları alkışlarla haklı gurur yaşamamızı sağlıyorlar" dedi.

Başkan Şeker, "Kemer’i sadece bir turizm kenti olarak değil, aynı zamanda geleceğin Kültür-sanat kenti olarak gördük"

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker Kemer Kültür sanat adına yaptıkları çalışmalar ile Kemer Belediye Tiyatrosunun çalışmalarını değerlendirirken, "Görevi devraldığımız 1999 yılından bu yana Kemer'i sadece bir turizm kenti olarak değil, aynı zamanda geleceğin Kültür-sanat kenti olarak gördük ve ilk günden itibaren güzel ilçemiz Kemer'in kültürel gelişimine önem verdik.

Birlikte çalıştık, ürettik, paylaştık. Özel tiyatro toplulukları ve konserlerin yanı sıra, İlçemize Devlet Tiyatrosu ve Balesinin temsillerini getirdik. Belediye sinemasını sürekli hale getirmek adına, sinema makinemizi aldık ve işletmeye verdik. Belediye sinemamız, vizyonda bulunan filmleri büyük şehirlerle aynı anda ve diğer sinemalardan daha uygun ücrette vatandaşlarımıza sunmakta. Aldığımız bu destek ve yoğun ilgi ile Kemer Belediye Tiyatromuzu 2000 yılında kurduk. Ve tiyatromuz her geçen gün, gün geçtikçe büyüyor. Geçen yıl sahnelenen Kanlı Nigar oyunu Kemer'de ve Almanya'da ses getirdi. Sanata emek veren tiyatro ekibimiz, başarılarını böylece yurtdışına da taşımış oldu. Aynı başarıyı bu yıl da yakalamak-hatta üstüne çıkmak-isteyen Kemer Belediye Tiyatrosu çalışanları, bu yıl da tiyatro severlerin karşısına çıkmaktan dolayı hem sevinçliler hem heyecanlılar. Onları yürekten alkışlıyor ve kutluyorum" dedi.



Kemer Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Selim Türkışık, “Tiyatro ve sanat bir toplumun can damarlarındandır.”

Gala sonunda açıklamalarda bulunan Kemer Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Selim Türkışık gösterilen ilgiye teşekkürlerini sunarak, "Tiyatro ve sanat bir toplumun can damarlarındandır. Biz bu damarları sağlamlaştırmak için elimizden gelen bütün güçle çalışıyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen Sayın Başkanıma ve bize destek olan herkese sonsuz teşekkürler. İleriki tarihlerde başka oyunlarla da seyirci karşısına çıkacağımızı bilmek bizi şimdiden , daha yeni olan oyunumuzun galasında bile heyecanlandırıyor. Umarım sanat adına her zaman bu güzellikleri paylaşırız" dedi.

Halil Öncü - Kenthaber / Kemer / Antalya
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 15:01:00
Güncelleme :13 Ocak 2006 Cuma 10:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?