23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Mavi Bayrak için toplandılar

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ( TUÇEV ), Ulusal Jüri, Uluslarası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) ve uluslararası jüri tarafından değerlendirilecek 2006 yılı Mavi Bayrak başvuru dosyalarının bölgede yer alan adaylara teslim edilmesi, bu dosyaların istenilen düzeyde sunulması için gereken bilgilendirmelerin yapılması, plajların / Marinaların Mavi Bayrak kriterlerine uygun olarak adaylığa hazırlanabilmeleri, yöresel değerlendirme yapılarak çalışmaların belirlenmesi amacıyla Antalya” Mavi Bayrak Sorumlusu Lokman Atasoy tarafından kurum ve kuruluşlara Lara Kervansaray Otel’de bir toplantı düzenlendi.

Kemer Belediyesi adına Halkla İlişkiler Danışmanı Seyhan Sırt ve Basın Danışmanı Halil Öncü’nün katıldığı toplantıya Alanya Belediyesi , Alçed , Kızolot Belediyesi, Side Belediyesi, Ilıca Belediyesi, Çolaklı Belediyesi, Çalkaya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi,Kontev, Beldibi Belediyesi, Göynük Belediyesi, Çamyuva Belediyesi, Tekirova Belediyesi, Kaş Belediyesi, KITUYAB, TİSOYAB, BETUYAB, KUYAB, LATUYAB yetkilileri de katıldı.

Atasoy, "Bu yıl Mavi Bayrak sayımızın artmasını istiyoruz"

 
Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy katılımcılara verdikleri bilgide , 2006 yılında Mavi Bayrak sayısının aratacağını umduğunu ifade ederken, “Mavi Bayrak sayısına baktığımızda Antalya hak ettiği sayıda değil. 650 km.lik bir kıyı şeridimiz var. Çok güzel otellerimiz var. Çevremizi ihmal etmeden sayımızı arttırmalıyız. Bunun içinde karşılıklı hepimize görev düşüyor.” diye konuştu.

20 Ocak tarihine kadar tesislerin hazırladıkları Mavi Bayrak dosyalarını teslim etmelerinin gerektiğini de sözlerine ekleyen Atasoy, "2006 yılında Ulusal ve Uluslararası Jüri tarafından yine en iyi çevre eğitim etkinlikler düzenleyen kurum ve tesisler belirlenecek. Bu amaçla bu hazırlanan dosyaları 20 ocak’a kadar bizlere teslim edilmesi gerekiyor. Bu arada Mavi Bayrak almaya hak eden tesis, plaj ve marinalar 2006 mayıs ayında açıklanacak. Bu sene bayraklar üzerinde 2006 - 2007 yazısı bir arada olacak. Bu uygulama dünyada sadece bizim ülkemize uygun bir şekilde olacak" diye konuştu.

Ulusal ve Uluslararası bir denetim beklediklerini ifade eden Atasoy, "Uluslararası jüri 2004 de Antalya’da incelemelerde bulunmuşlardı. Ve Antalya'yı öve öve bitiremediler. Bu konuda yapılacak denetimler için çekincemiz yok. Hep birlikte en iyiye ulaşacağız ve Mavi bayrak sayısını arttıracağız. Bu sene analiz sonuçlarında standartları aşan yerler oldu. Yoğun toplantılar yaptık.TURÇEV olarak bu konuda gerekeni yapıyoruz. Çok ciddi toplantılar yapıyoruz. Sorunları analiz ediyoruz. Sorunları çözmek amacıyla gerekeni yapıyoruz" diye konuştu.

Atasoy, "Mavi Bayrağın temelinde çevre önemli"

Bu yıl Çevre eğitim etkinliklerine Uluslararası Jürinin büyük önem verdiğine de dikkat çeken Atatsoy, "2006 yılı Mavi Bayrak kriterleri yenilendi. Her 5 yılda bir kriterler yenileniyor. Bazı kriterler yenilendi. Çevre eğitim etkilikleri dosyaları çok önemli. Eskiden en önemli deniz suyuydu. Çevre eğitim bu sene en ön sırada. Mavi Bayrağın temelinde çevre önemli. Bunun önemini de kavrayarak hareket etmek ve çalışmalarımızı buna göre yönlendirmek önemli. Sizlerden alacağımız bu dosyaları ulusal jürimize göndereceğiz. 3 tanesini seçiyorlar. Hazırladığı çevre eğitimleri ve dosyası ile 2001 den bu yana Kemer Belediyesi bu ödülü her yıl alıyor. Bu ödüllerin bu sene de Antalya gitmemesini diliyorum" dedi.



Halil Öncü - Kenthaber / Kemer / Antalya
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 14:52:16
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 15:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?