16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Tarih kaçakçısını polis büyüledi

Antalya'nın Serik İlçesi'nde İl Jandarma Komutanlığı ile Serik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonda, 1255 yılına ait içinde Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve büyücülüğe ait bilgilerin olduğu el yazması bir kitap ele geçirildi.

Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi'nde bulunan bir otelde tezgahtarlık yapan Karaman nüfusuna kayıtlı R.U.'nun elinde, tarihi bir Kur'an-ı Kerim bulunduğu iddiası üzerine Jandarma İstihbarat Timleri, kitabı almak üzere şahısla pazarlık yaptı.

Elindeki kitaba 300 bin Euro isteyen şahıstan kitabın gerçek olup olmadığını öğrenmek için bir sayfasını alan Jandarma timleri, bu sayfayı Antalya Müze Müdürlüğü yetkililerine incelettirdi. Yetkililer sayfanın gerçek olduğunu belirledi. Jandarma İstihbarat Timleri Recep Uyrum'a Antalya'da buluşma adresi verdi. Beyaz renkli Kartal marka araçla buluşma yerine giden Recep Uyrum, Serik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Belek-Kadriye Yol Kavşağı'nda yapılan yol uygulamasında yanındaki kitapla birlikte suçüstü yakalandı.

Kitabı inceleyen Antalya Müze Müdürlüğü yetkilileri, kitabın 1255 tarihinde elle yazıldığını, içinde Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve büyücülüğe ait bilgiler bulunduğunu ifade etti. Yakalanan zanlının, sorgusunun ardından adliyeye çıkarılacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 12:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?