16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yangın kontrol altına alındı

Antalya'nın Serik İlçesi Akbaş Köyü Karaçaltı mevkiinde şu ana kadar 200 hektarlık alanın tahrip olmasına yol açan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi. Aynı bölgeye 30 kilometre uzaklıktaki Etler Köyü Hapıllar mevkiinde gece çıkan orman yangını da kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya'nın Serik İlçesi Akbaş Köyü Karaçaltı mevkiinde ve gece aynı bölgeye 30 kilometre uzaklıktaki Etler Köyü Hapıllar mevkiinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Çıkan orman yangınlarında Akbaş Köyü Karaçaltı mevkiinde 200 hektarlık, Etler Köyü Hapıllar mevkiinde de 10 hektarlık kızılçam ormanı yandı.

Yangınlara Denizli, Fethiye, Marmaris Belediyeleri ile Antalya ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı orman işçileri katıldı. Serik İlçesi Akbaş Köyü Karaçaltı ve Etler Köyü Hapıllar mevkiinde çıkan orman yangınlarına havadan, 4 yangın uçağı, 7 helikopterle müdahale edildi. Yangın gece boyunca karadan, 35 arazöz ve 250 kişilik timlerle müdahale sonucu sabaha karşı kontrol altına alındı.

Yetkililer, soğutma çalışmalarının devam ettiğini, Karaçaltı ve Hapıllar mevkiinde zarar gören alanların belirlenmesine çalışıldığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 15:26:29
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 19:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?