16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Sanat öğrencileri usta oldu

Antalya'nın Serik İlçesi Mesleki Eğitim Merkezi'nde ustalık belgesi olanlara yönelik düzenlenen, pedagojik formasyon eğitimi kursu tamamlandı. Kurs sonunda başarılı olanlar usta öğreticilik belgesi almaya hak kazandı.

Serik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Erdoğan, merkezlerinde kuyumculuk, otelcilik (servis garsonluk-resepsiyon), otomotiv sanayiciliği, aşçılık, ağaç işleri, metal işleri, berberlik (kuaförlük), otomotiv sanayiciliği ve satış elemanlığı gibi meslek alanları bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "19 meslek dalında akşamları düzenlenen iş pedagojisi eğitimi 19 Aralık'ta başladı ve 27 Aralık tarihinde bitti. Pedagojik eğitime katılanlardan sınava tabii tutulup başarılı olanlar 3308 sayılı kanunda belirtilen 'Usta Öğreticilik Belgesi'ni almaya hak kazandı" dedi.

Meslek sahibi olan herkesin mutlaka pedagojik eğitim almaları gerektiğini belirten Erdoğan, kursiyerlerin slayt gösterileri ve bilgisayar yardımıyla eğitildiğini ifade etti. İsmail Erdoğan, yeni teknolojiyi anlayan, yorumlayan ve kullanılabilen sanayi ve turizm alanında hızlı değişime uyum sağlayabilen, karşılaştığı sorunları çözebilen bir toplum oluşturabilmek için mutlaka pedagojik eğitim alınması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, pedagojik eğitim için yoğun talep olduğundan önümüzdeki günlerde bu konudaki çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 11:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?