1
Haziran
2024
Cumartesi
SAĞLIK

112 Acil açıldı

Uğurlu Köyü 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binasının Dr. İlhami Tankut'ca  yaptırıldığı, gerekli olan malzemelerin ise hayırsever vatandaşlar ve İl Sağlık Müdürlüğü'nce temin edildi.

Uğurlu Köyü 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Türkiye'nin en işlek yollarından olan ve aylık ortalama 55 kazanın meydana geldiği Burdur-Antalya Karayolu, özellikle Dağbeli Beldesi ve Çeltikçi rampası arasındaki yaklaşık 50 kilometrelik güzergahta olan kazalara ilk müdahaleyi yapacak ve nakilleri sağlayacak.

Hayırsever vatandaş Dr. İlhami Tankut, 1 yaşında ölümcül bir hastalığa yakalandığını hatırlatarak, "Beni bu köye getirdiler. Bu köyde iyileştim. O yüzden 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nu sağlık ocağı olmayan bu köye kurmak istedim, ancak sadece bina yapımı ile olmuyor. Sayın valimiz ve sağlık müdürümüz sayesinde içine gerekli olan malzemeleri alabildik, tüm köye hayırlı olsun" dedi.

Vali Can Direkçi, sağlık istasyonunun kazalara en kısa sürede hizmet vereceğini ve insan hayatını kurtaracağını belirterek, "Ayrıca İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından sağladığımız bilgisayarlı ortam sayesinde, olayları bilgisayardan takip edilerek, olay yerini en kısa sürede tespit edebileceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 19:28:02
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 17:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?