28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

TEKEL işçilerinden eylem

Bucak İlçesi'ndeki TEKEL Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, Adana ve Malatya'daki sigara fabrikalarının kapatılmasından dolayı mağdur olan arkadaşlarına destek vermek amacıyla eylem yaptı.

Eylemde işçiler adına bir konuşma yapan Tek Gıda-İş Sendikası Bucak Temsilcisi Aziz Aksoy, Türkiye'nin kar eden en önemli kamu kuruluşunun TEKEL olduğunu öne sürdü. TEKEL'in, yerli tütüncülüğün korunması açısından tarımsal bir kitle niteliğinde olduğuna dikkat çeken Aksoy, "Bu kuruluşumuz yabancı şirketlerin çıkarları uğruna feda edilmek istenmektedir. Ülkemizde işçisinden tütün üreticisine kadar 100 binlerce insanımız sokağa atılmak ve kaderiyle baş başa bırakılmak isteniyor. Bu alınan kapatma kararları binlerce aileyi mağdur edecek ve ülkemizde sosyal yaralar açacaktır. Bundan böyle direnişçi tavrımızı ortaya koymak, kurumumuzu ve ulusal çıkarlarımızı savunmak bizim için kutsal görev haline gelmiştir. Bu mücadele yalnızca TEKEL işçilerinin değil, ülkesine sahip çıkan tüm halkımızın mücadelesidir. İş yerlerini 1 gün terk etmeme eylemi, bir başlangıçtır. Mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Eylemlerimizin bir tek amacı vardır. TEKEL her şart altında ve her ne olursa olsun ayakta kalacaktır. Sonuç alınıncaya kadar kanuni yasalar doğrultusunda demokratik eylemlerimiz devam edecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 22:51:13
Güncelleme :5 Temmuz 2006 Çarşamba 15:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin tulum IP: 193.255.247.xxx Tarih : 10.04.2006 16:32:38
tütün bucak için önemli bir geçim kaynağı idi ama yurt dışından ülkemize sokulan sigara çeşitinin artması ve kaçak yollarla ülkemize sigara sokulması nedeni ile ülkemizde üretilen tütün kullanımı doğal olarak azaldı.Tütün üretiminin azalması ülkemizdeki çiftçilere ağır darbe vurdu.tütün üretimi azalınca onun alımıyla uğraşan tekel işçileride ağır darbe aldı.örneğin tekel işçilerinin işten çıkarılması gibi.eğer ülkemize dışardan sigara sokulduğu müddetce hem o işte uğraşan çiftçiler hemde alım işiyle uğraşan kişiler geçimini sağlamak için başka bir sektöre yönelmek zorunda kalacaklar.bir an önce bu işe birinin dur demesi gerekmektedir .görüşlerimizi sunmak için bu sayfayı ayırdığınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım