18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Dört yıldır atama bekliyordu

İskenderun'da, 4 yıldır atama bekleyen engelli öğretmen, özel bir merkezde kendisi gibi engelli olan çocuklara eğitim veriyor.

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni başarıyla tamamladıktan sonra öğretmenlik sertifikası alan Elif Güler (28), 4 yıl Milli Eğitim Bakanlığı'ndan atama bekledi. Ataması bir türlü gerçekleşmeyen Güler, umudunu yitirdiği bir anda İskenderun'da yeni eğitime başlayan Güzel Martı Özel Eğitim Merkezi'nde iş buldu.

Halinden son derece memnun olan genç öğretmen, kendisi de engelli olduğu için öğrencilerle daha iyi diyalog kurabiliyor ve dersleri daha iyi anlamalarını sağlıyor. Güler, mezun olduktan sonra 4 yıl atama beklediğini, ancak bir türlü atamasının yapılmadığını belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan artık umudumu kesmiştim ama İskenderun'da Güzel Martı Özel Eğitim Merkezi'nde bu işi buldum. Bir engelli olarak engelli öğrencilere ders vermekten son derece mutluyum. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı'nın engelli insanlara özellikle eğitim alanında daha çok hak tanıması gerektiği fikrini savunuyorum. Ben engelli olmama rağmen Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni başarıyla tamamladım. Engelli olmak okumaya engel değildir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 11:55:14
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 11:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?