18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

İskenderun'da eğitim ayıbı

İskenderun'da , 14 yaşındaki bir kız çocuğu, yaşı büyük olduğu gerekçesiyle hiçbir okul tarafından kabul edilmiyor. "Haydi Kızlar Okula" sloganıyla başlatılan Kız Çocuklarının Eğitimine Destek Kampanyası hızla sürerken, 3 yıldır okula kabul edilmeyen Semiha Erdemir'e kendisinden küçük kardeşleri okuma-yazma öğretiyor.

İskenderun'da oturan 3 çocuk sahibi Mustafa-İnci Erdemir çifti, maddi imkansızlıklar yüzünden en büyük kızları Semiha'yı okula gönderemedi. Baba Mustafa Erdemir, bir temizlik şirketinde işe girdikten sonra kızları Enise (8) ve Esra'yı (9) geçen yıl okula yazdırdı. Mustafa ve İnci Erdemir çiftinin okula göndermek istedikleri 14 yaşındaki kızları Semiha'yı ise yaşı büyük olduğu gerekçesiyle hiç bir okul kabul etmedi. Erdemir çifti, kızlarını okula yazdırmak için İskenderun Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe vermelerine rağmen de bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Semiha Erdemir, ailesinin verdiği mücadeleye rağmen hiçbir okul tarafından kabul edilmemesi karşısında büyük üzüntü yaşıyor. Semiha, Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıfa giden kız kardeşleri Esra ve Enise'yi okul çıkışında karşılayarak eve getiriyor.

Okul özlemini bu şekilde gidermeye çalışan Semiha, evde kardeşlerinin yardımıyla okuma yazma öğrenmeye çalışıyor. Kardeşleriyle birlikte ders çalışan Semiha, en büyük hayalinin okula gitmek olduğunu söyledi. Semiha, okula alınmadığı için çok üzüldüğünü ve cahil kalmaktan korktuğunu belirtirken, kız kardeşi Esra da ablasına okuma-yazma öğretmeye çalıştıklarını ve okula gidememesine çok üzüldüklerini söyledi.

Anne İnci Erdemir ise okuma yaşına gelen kızlarını, kocasının işsiz olması nedeniyle okula gönderemediklerini belirterek, "Eşim, bir temizlik şirketinde işe girince maddi durumumuz biraz düzeldi. Kızımızı 3 yıl önce okula yazdırmak istedik ancak yaşı büyük denilerek kabul edilmedi. 3 yıldır da okula yazdırmak mücadele ettik ancak yine bir sonuç alamadık. Kaymakamlığa ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurmamıza rağmen kızımızı okula gönderemedik" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer'in eşi Semra Sezer'e çağrıda bulunan Erdemir, "Lütfen kızımı okutun, kızım cahil kalmasın. O da okuyup topluma faydalı bir insan olsun" dedi. Göz yaşlarını tutamayan anne Erdemir tek isteğinin kızını okula gönderebilmek olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 14:40:20
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 14:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?