28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

100 çocuğa mesleki eğitim

İskenderun'da Kaymakamlık tarafından hazırlanan proje kapsamında, sokakta yaşayan 100 çocuğa mesleki eğitim verilecek.

Kaymakam Cengiz Horozoğlu'nun projelerinden biri olan "Sokak Çocuklarına Meslek Kazandırma Projesi" hayata geçiriliyor. 100 çocuğa mesleki eğitim verilecek projeyle ilgili, Çıraklık Eğitim Merkezi'nde Esnaf Oda Başkanları'yla bir toplantı yapan Kaymakam Horozoğlu, bu projede esnafa görevler düştüğünü söyledi.

Projeyle ilgili bilgiler veren Horozoğlu, "Türkiye genelinde bir araştırma inceleme merkezi kuruldu. Biz de 'Bu konuyla ilgili neler yapabiliriz?' diye düşündük ve bu projeyi gerçekleştirdik. Onay da aldık. 2 günde, Çıraklık Eğitim Merkezi'ne 45 çocuğumuzun kaydını yaptık. Sadece sokak çocukları da değil. Ailesi olan ama liseyi bitirmiş veya bitirmemiş, okuldan atılmış çocuklarımıza da meslek kazandıracağız. Çocuklarımız hem Çıraklık Eğitim Merkezi'nde kurs görecek, hem sizlerin yanında çırak olarak çalışacak. Sizden istediğimiz çocuklarımız size geldiğinde, 'Ben bu işi yapmak istiyorum, çırak olmak istiyorum' dediğinde onu kabul edin, kaydı yoksa kaydını yaptırması için merkeze gönderin. Bu çocukların asgari ücretin üçte biri tutarındaki maaşlarını Sosyal Yardımlaşma Fonu'na aktarılan bütçe ile biz vereceğiz, öğle yemeklerini de biz vereceğiz. Siz sadece işi öğretin. Çocuklarımızın harçlıkları için zaten kasamıza 116 milyar yatmış durumda" dedi.

Bu projeden büyük haz aldığını da belirten Horozoğlu, "32 yıllık meslek hayatımda, en büyük mutluluk duyduğum proje bu. Bunun hazzını hep birlikte duyacağız" diye konuştu.
Toplantıda, oda başkanları Kaykakam Cengiz Horozoğlu'na tam destek verdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 15:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?