23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

5. kuyudan kente su verilmeye başlandı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde belediye ekiplerinin aylardır yaptıkları sondaj çalışmaları sonucunda açılan 5. içme suyu kuyusundan kente su verilmeye başlandı.

İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, Sakarya Mahallesi'nde bulunan ve saniyede 45 litre su pompalayan su kuyusunu inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. Aslan, burada yaptığı açıklamada, İskenderun'da su sıkıntısının olmadığını belirterek, "İskenderun'da su sıkıntısı yok, fakat geçmiş dönemlerde yapılan hatalı su şebekesi döşemeleri pompalama işlemlerinde aksaklıklara neden oluyor" dedi.

İskenderun'da yüzde 60 oranında kaçak su kullanıldığına dikkat çeken Aslan, "Önümüzdeki günlerde İskenderun Belediyesi'nin bünyesinde kaçak su ile mücadele timleri kuracağız. Denetimler yaparak kaçak su kullanan vatandaşları tespit edeceğiz. 750 YTL civarında ceza kesip vatandaşları abone olmaları konusunda uyaracağız. Ben buradan İskenderun halkına sesleniyorum; kaçak su kullanmayın yakalarsak sizin için hiç de iyi olmayacak. Bir an önce abone olunki sizden gelecek para ile su şebekesine yatırım yapalım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:13:43
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?