23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Lokantalar aşevi oldu

İskenderun İlçesi'nde, kaymakamlığın faaliyete geçirdiği uygulama ile bütün lokantalar aş evi oldu. Yemek yapamayan kimsesiz ve yaşlılar, kaymakamlıktan verilen kuponla kentteki bütün lokantalardan yemek yiyebiliyor.

İskenderun Kaymakamlığı'nın "Bütün Lokantalar Aş Evi Olsun" adı altında başlattığı uygulama çerçevesinde; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat eden kimsesiz ve yaşlılara, yapılan tespitler sonrası 1 aylık kupon verildi. Yemek yapamayan kimsesiz ve yaşlılara sıcak yemek imkanı sunan uygulama, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu'nun da katılımıyla başlatıldı. Horozoğlu, lokantaya kupon verip yemeğini alan kimsesiz ve yaşlılarla yemek yiyip sohbet etti.

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen uygulama hakkında bilgi veren Horozoğlu, uygulamadan fakir - fukara, kimsesiz, yaşlı ve yemek yapamayan vatandaşların, vakıf aracılığı ile verilecek kuponlar dahilinde, İskenderun'da bulunan lokantalardan istedikleri gibi faydalanabildiklerini belirtti. Horozoğlu, "Biz de bu vatandaşları düşünerek böyle bir uygulama başlattık. Vatandaşlarımız, 1 aylık kupon ile ilçemizde istedikleri lokantaya giderek, istediği şekilde karnını doyuracaktır. Lokanta sahipleri de kuponların karşılığını gelip vakıftan alacaklardır. Amaç, bu insanlara hiç değilse sıcak çorba ve yemek yedirme gayretidir. Lokantacılar Odası da böyle bir uygulamayı sıcak karşılamış, kendileri bize sonuna kadar fayda ve katkı sunacaklarını da söylemişlerdir" dedi.

Katkılarından dolayı İskenderun Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı ve tüm üyelerine teşekkür eden Horozoğlu, fakir vatandaşlara yönelik uygulamanın devamlı olduğuna dikkat çekerek, herhangi bir şikayet olması durumunda da kendisi ve mütevelli heyet üyeleri ile birlikte bu şikayetleri karşılamada ve değerlendirmede hazır olduklarını, şu anda 10 kişinin bu uygulamadan yararlandığını ve bu sayının giderek arttığını söyledi.

Uygulama kapsamında ücretsiz olarak sıcak yemek yeme imkanı bulan Halil Oğcan (54), Ali Kök (81) ve Şarafettin Eraykutlar (80) ise, uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ederek, "Allah kaymakamımızdan, devletimizden razı olsun. Bugüne kadar böylesine mutlu olmamıştık. Devletimize olan güvenimiz bin kat arttı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 11:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?