24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Eğitime hayırsever katkısı

Samandağ'da devlet-vatandaş işbirliği içinde gerçekleştirilen hizmetlerin açılışları sürüyor. Dün yapılan açılışlarda Yaylıca ilköğretimokulu'na döşenen kalorifer tesisatı, okul çeşmesi ve laboratuar sınıfı, Batıayaz köyünde ise Bedi Sabuncu İlköğretimokulu'nda 4 derslikli kat ilavesinin açılışı gerçekleştirildi.

Yaylıca ilköğretim okulunda yapılan törende okul müdürü Fevzi Boz eğitimin önemine değinerek amaçlarının her yönüyle donanımlı dost okul olmayı hedeflediklerini belirtti.

Yaylıca Belediye başkanı Ali İmren Güzel kendisinin bu okulda yetiştiğini belirterek o zamanlarda çok zor koşullarda okuduğunu ve bugün öğrencileri daha şanslı gördüğünü ifade etti.

Batıayaz ilköğretim okulu ek kat inşaatının hizmete girmesi nedeniyle yapılan törende ise okul müdürü Arif Gümüş daha önce okul yerinin çok kötü olduğunu ve öğrencilerin sağlıksız koşullarda eğitim gördüklerini belirterek hayırsever işadamı Bedi Sabuncu sayesinde bugün çok güzel bir okula kavuştuklarını ifade etti.

Hayırsever işadamı Bedi Sabuncu da bir müddet önce Batıayaz'a yerleştiğini belirtti ve bu köye yapacağı en iyi katkının okulun dersliklerini çoğaltarak eğitim kalitesini yükseltmek olduğunu düşündüğünü söyledi.

Her iki okuldaki açılışlarda söz alan Samandağ Kaymakamı Selim Çapar eğitimin önemine değindi ve kendilerinin bu tür çalışmaları desteklediklerini vurguladı.

Mürsel Sevik / Kenthaber / Samandağ
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 13:47:55
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 15:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?