28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Dünyanın gözü burada

Samandağ'a bağlı Yoğunoluk köyünde dünyada başka bir örneği bulunmayan altı tarihi kilise üstü cami olan yapının restorasyonu için girişim yapılacak.

 Konuyla ilgili görüşmek üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğüne giden Samandağ Kaymakamı Selim Çapar burada il Müdürü Nizamettin Duran'la görüş alışverişinde bulundu. Tarihi kilisenin orijinal bir şekilde onarımı ve caminin bazı değişikliklerle modern bir görünüme kavuşturulması konusunda fikir birliğine varıldı. Kaymakam Selim Çapar daha önce böyle bir düşüncelerinin olduğunu belirterek Vakıflar İl Müdürü Nizamattin Duran'a hazırladıkları fizibilite çalışmalarını ve parselin durumuyla ilgili bilgileri ileteceğini ifade etti.

Konuyu memnunlukla karşılayan Duran, Anıtlar ve Müzeler Yüksek Kurulundan izin alınması için işe hemen başlayacaklarını söyledi. Dünyada başka bir örneğine rastlamadığını ifade eden Duran yakın bir geçmişte köye giderek yapıyı bizzat incelediğini sözlerine ekledi. Yoğunoluk köyünde bulunan yapı zaman zaman gündeme gelmiş ama restorasyonu için hiçbir ciddi adım atılmamıştı.

Mürsel Sevik - Kenthaber/Samandağ
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 15:39:55
Güncelleme :8 Nisan 2006 Cumartesi 20:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selma öksüz IP: 85.105.34.xxx Tarih : 24.06.2006 18:52:37
lütfen bu ve bunun gibi tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkalım. ilimiz tarihi değerler bakımından zengin ama bunları yeterince koruyup tanıtamadığımız kanısındayım. bunun için yerel yönetimlerden bukonuya daha çok önem vrmelerini rica ediyorum. tabi bizde vatandaş olarak üstümüze düşeni yapmaya gayret gösterelim.