19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Başkandan basın toplantısı

Samandağ Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını Ali Terzi başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Meclisinin tümü katılırken CHP İlçe başkanı Meysem Tuncay, Kadın Kolları Başkanı Yüksel ERAT, Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Çobancı ve Eski Belediye Başkanı adaylarından Mustafa Yatkın'da hazır bulundu.

Gündem gereği bir önceki meclis tutanak özetinin görüşülüp karara bağlanmasından sonra Birinci meclis başkan vekilliğine Mithat Serin, ikinci meclis başkan vekilliğine Bedi Yılmaz seçildiler.

Meclis katibi seçimleri yapılarak Hidayet Demir, Semir Dibek oybirliğiyle getirildiler. İçmesuyu bedellerine uygulanan gecikme faizlerinin silinmesi ile ilgili belediye meclisinin 2.3.2006 tarih ve 19/6 sayılı kararının 5393 sayılı Belediye yasasının 23. Maddesine istinaden tekrar mecliste görüşülerek, suyun gecikme faizinin %75'nin silinmesi oy birliğiyle kabul edildi.

6183 sayılı yasanın 90. Maddesi gereğince oluşturulacak ilçe satış komisyonunda görev yapacak bir asil bir yedek üyenin seçimi yapılarak Mehmet Vural ve Sami Uyar seçildiler. Ek önergeyle sunulan bir maddede Devlet Malzeme Ofisinden 1 adet çöparacı ve itfaiye aracı alınması oybirliği ile kabul edildi. Faaliyet Raporu ile bir önceki yıl gelir giderleri ile Hesap İşleri iş işlemleri ile ilgili Denetim Komisyon raporu görüşülüp oy çokluğuyla kabul edildi. Mayıs ayı meclis toplantısının 3.5.2006 tarihinde toplanması oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Ali Terzi yaptığı açıklamada şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini belirterek “Kapımız herkese açıktır. Hiçbir saklı ve gizliliğimiz yoktur. Herkes bizi denetleyebilir.

Vermeyeceğimiz hiçbir hesabımızda yoktur. Amacımız halka hizmettir. Yaşadığımız faaliyetler ortadadır. Halkımız bize inandıkça çalışma şevkimiz de artmaktadır. Samandağ'ındaki bazı değişmeler ortadadır. Halkımız hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacaktır” dedi.

Mürsel Sevik Samandağ/Hatay
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 19:06:33
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 18:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saman dağlı IP: 85.108.61.xxx Tarih : 19.06.2006 21:39:14
samandağ halkı su fiyatında indirim değil sağlıklı temiz su içmek istiyor... böyle kimsenin gözünü boyayamazsınız sayın başkan